Hva kan du forvente?

I Epinova legger vi stor vekt på å gi deg de beste fordelene, her kan du lese hvilke vi tilbyr

Hvorfor velge Epinova og denne muligheten?  

Vi kan tilby et solid selskap, i sterk vekst og hvor du får jobbe med spennende kunder og delta i lærerike og utfordrende prosjekter. I Epinova er det ansatt bra mennesker som også er svært dyktige i det vi gjør. Vi ønsker å levere godt og spiller hverandre gode. Det vil du merke når du begynner hos oss og føler energien, ser hvordan vi jobber og blir del av de gode øyeblikkene ved kaffemaskinen. Vi er en sosial gjeng som omgås på jobb og fritid. Summen av vår kultur er de ansatte, og sammen skaper vi gode løsninger og trives i jobbene våre.

Det er av stor betydning for oss at du opplever trivsel i arbeidssituasjonen din samtidig som du får de nødvendige fordelene. Vi legger stor vekt på at du skal trives hos Epinova, både i arbeidsmiljøet og utenfor, og vi ønsker å støtte deg der det er mulig. Noen av de områdene vi legger spesiell vekt på inkluderer:

Et selskap i sterk vekst

Epinova først

Så nevne NOVA

Kundebasen (offentlig og privat sektor)

Tilvekst av flere spennende nye kunder

Som en del av NOVA Consulting Group er vi en del av et selskap med en sterk økonomisk bakgrunn. De siste syv årene har NOVA oppnådd en årlig vekst på mer enn 20 %, levert solide driftsresultater, og med tilførsel av nye minoritetsaksjonærer, har NOVA store ambisjoner for de kommende årene i Norge og Norden.

Gode ordninger

Hos oss får du fem uker ferie, og gode forsikringer for deg og dine nærmeste. Som ansatt i Epinova blir du godt ivaretatt og vi er opptatt av at du skal føle deg trygg. Vi tilbyr 6% pensjon, gode lønnsbetingelser, helse- og reiseforsikring og kompetansebudsjetter. I tillegg arrangerer vi fagkvelder og deltar på meet-ups. Setter i stand fantastiske sosiale begivenheter som utenlandstur, sommerfest, julebord, lønningspils, Epinova-frokost og Epinova-lekene. 

Medeierskap

Det er viktig at du også får ta del i verdiutviklingsreisen, og kan se at det arbeidet du legger ned på jobb gir gevinster. Vi håper igjen dette er med å skape mer engasjement og at alle drar mot felles mål. Gjennom vårt aksjeprogram får du tilbud om å bli medeier og eie vår egen arbeidsplass. 

Vi legger stor vekt på at du opplever tilfredsstillende fordeler, føler deg verdsatt og anerkjent på jobben, og har muligheten til å påvirke endringer. 

Trivselsfokus

Vi skal være verdens beste arbeidsplass. Det forplikter, derfor har vi et sterkt fokus på både faglige og sosiale goder. Vi tar det faktisk så alvorlig at vi har tre trivselsansvarlige som har dette som eneste ansvar. I tillegg tilbyr vi en rekke faste årlige arrangementer for våre ansatte og familier på både konsern- og selskapsnivå. Epinova skal være en arbeidsplass hvor vi gleder oss til å dra på jobb hver dag. Vi skal ha det bra på jobb, føle oss sett, inkludert og ivaretatt.

Vi gir deg mulighet til å videreutvikle dine ferdigheter og kunnskaper slik at du kan bli dyktig innen ditt fagområde. Du vil bli en del av et selskap som har stort fokus på kvalitet og moderne utviklingsmetoder. Vi setter av dedikert tid og budsjett til kompetanseheving og sammen legger vi en strategisk plan for din kompetanseutvikling. For å sikre at du stiller med best mulig verktøykasse for jobben får du også mulighet til å velge det datautstyret du selv måtte ønske. 

Gruppebilde av frontend-gjengen vår på konferanse i Kroatia, 2022.
Gruppebilde av frontend-gjengen vår på konferanse i Kroatia, 2022.

Flotte lokaler og omgivelser

Sentralt i Oslo-sentrum har vi et energisk kontorfellesskap med våre søsterselskaper i NOVA-gruppen. Vi har smaksfull kantine- og lunsjordning, eget treningsrom og tilbyr ulike treningsopplegg som yogatimer og PT-timer til alle ansatte.

Dette er kun et utvalg av fordelene vi ønsker å presentere. I tillegg til dette tilbyr vi en rekke sosiale arrangementer, gunstige ordninger for nødvendige arbeidsverktøy, rabatter og andre tjenester som du kan ha nytte av. Du vil selvfølgelig få mer informasjon om dette i videre dialog med oss.

Din stemme betyr noe

Det er av betydning for oss at du som ansatt har muligheten til å påvirke og bidra med dine synspunkter angående forandringer. Enten du har tanker om de sosiale tilbudene, idéer til aktiviteter som kan gjennomføres, eller forslag til forbedringer i arbeidsmetodene - så er vi alltid åpne for endringer. Vi legger vekt på at du som ansatt skal engasjere deg i å utvikle arbeidsmiljøet og føle deg delaktig i å forme og justere det over tid.

Sett inn kontaktskjema "rekrutteringskontaktskjema" her

Ta kontakt med oss

Ble du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe hos oss i Epinova? Ta kontakt med en av våre rekrutterere for en uforpliktende samtale.