Bli kjent med Henriette

Vakker kode og vakre masker. Henriette er en backend-utvikler med like stor businessteft innen CMS og commerce som i eget strikkeforetak.

Henriette Rasch på stranden

Henriette har siden 2013 jobbet med utvikling innenfor .NET og Episerver. Henriette begynte i Epinova i 2017 - før det jobbet hun hos Creuna og CGI som senior Episerver-utvikler. Henriette kan vise til solid erfaring fra flere store, omfattende CMS og e-handelsprosjekter med mange integrasjoner, hvor hun har hatt roller som techlead og utvikler.  

Når ble du først interessert i data og programmering?  

Mitt første møte med programmering har en litt artig historie. Jeg fikk en kanin i starten av ungdomsskolen - det var en rasekanin og vi bestemte oss for å avle flere av denne rasen for videresalg.

Når jeg tenker tilbake var hjemmesiden
egentlig ganske så bra til å være laget i 2003,
og salget av kaninungene gikk også veldig bra.

Jeg lagde derfor en hjemmeside med HTML og CSS som vi solgte kaninene gjennom. Når jeg tenker tilbake var hjemmesiden egentlig ganske så bra til å være laget i 2003, og salget av kaninungene gikk også veldig bra.

Jeg har alltid vært nysgjerrig på teknologi. På videregående tok jeg derfor valgfag innen informasjonsteknologi, og det var da jeg virkelig ble interessert i programmering. I 2010 begynte jeg derfor på linjen som dataingeniør ved Høgskolen i Oslo og Akershus.  

Hva jobber du med nå?  

Akkurat nå jobber jeg parallelt med to ulike kundeprosjekter, Fargerike og Optimera, som backend-utvikler. Fargerike har over 120 butikker og er Norges største fargehandel. Den nye løsningen skal være enkel for brukeren og inspirere til kjøp og fargevalg. Vi gjennomførte derfor flere workshops sammen med Fargerike der vi avdekket målgruppe, behov og konsept for løsningen.

På bakgrunn av dette arbeidet har jeg jobbet med å utvikle en ny og spennende netthandel for kunden, med flere nye tjenester. Nettstedet til ble lansert i oktober, men nå utvikler vi en ny løsning for klikk-og-hent ordre. Løsningen har vi utviklet med Episerver CMS, Episerver Commerce og integrasjoner mot Apptus eSales 

I tillegg til å jobbe med det nye nettstedet til Fargerike jobber jeg også med Optimera. Optimera er en stor aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med over 200 butikker. Hos Optimera jobber jeg spesifikt med PIM og produktmodellen, hvorpå jeg har utviklet tilpasninger av inRiver PIM for kunden og integrert produkter fra inRiver PIM med Episerver Commerce.  

Et annet spennende prosjekt jeg avsluttet før jeg begynte å jobbe med Fargerike var ASKO Servering, et datterselskap av NorgesGruppen. ASKO ønsket å bygge en helt ny e-handelsløsning for deres over 2000 butikksjefer og kjøpmenn, slik at de enklere kunne administrere butikken og bestille matvarer. Under dette prosjektet jobbet jeg mye med utvikling av Episerver CMS og commerce-delene av prosjektet, i tillegg til varesammenstillingsmodulen, priskalkulator og integrasjon med Apptus eSales 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?  

Dersom det er fint vær starter som regel dagen ved at jeg går til kontoret – en kort gåtur på rundt 30 minutter med en god lydbok, eller musikk på øret. Siden jeg jobber med ulike kundeprosjekter er det første jeg gjør å planlegge og strukturere dagen min. Noen dager sitter jeg også hos kunden. Det er derfor viktig for meg å legge opp dagene slik at oppgavene jeg har planlagt samsvarer med det kundeprosjektet og de kundemøtene som er planlagt den dagen. Å jobbe systematisk som dette, gjør også at jeg er mer fokusert på hvert enkelt kundeprosjekt og mer effektiv. I løpet av en arbeidshverdag har jeg også mye dialog med kunden vi jobber tett sammen med, så en del av dagen går med til dette.  

Vi også en liten gjeng som pleier å ta en kaffe sammen på caféen – da får vi oss litt luft
og en mulighet til å snakke om litt andre ting enn jobb.

Vi også en liten gjeng som pleier å ta en kaffe sammen på caféen – da får vi oss litt luft og en mulighet til å snakke om litt andre ting enn jobb. Kontoret ligger sentralt ved Torggata Bad, med Oslo Street Food som nærmeste nabo - det hender derfor også at vi tar en tur dit for en matbit i lunsjen.  

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?  

Samboeren og jeg kjøpte en tomt i 2017, hvor vi nå har bygd en hytte. På vinteren går vi mye på langrenn, ellers er vi mye ute i naturen og går lange turer, eller sykler i skogen om sommeren.

Jeg liker også å strikke, og har en liten «strikkebusiness» på siden. Ut over dette går fritiden til venner, familie og reising når det er mulig.

Henriette Rasch på langrenn

 

Sjekk ut Henriettes konto @strikketoppen for inspirasjon!

(Intervjuet ble skrevet våren 2020)

Bli kjent med folka våre

Hvem er vi, hva er vi opptatt av og hvordan jobber vi?