Portrett Kristian Willumsen

Kristian er bosatt i Kristiansand og utdannet innen Computer Science ved Danmarks Tekniske Universitet. Han har siden 2007 jobbet som .NET-utvikler og med Episerver-utvikling siden 2011. Kristian er opprinnelig fra København, og tilbrakte de første 7 årene av karrieren i København med kunder innenfor bank-, telekommunikasjon- og eiendomsmeglingsbransjen. I 2015 flyttet Kristian til Norge og begynte i Epinova som Episerver-ekspert.

Når ble du først interessert i IT og programmering?

Mitt første møte med data var på slutten av 80-tallet da min far og jeg bygde vår egen datamaskin. På den tiden gikk jeg med avisen, og pengene jeg tjente brukte jeg til å kjøpe deler til datamaskinen. Når internet kom begynte jeg å lage hjemmesider med HTML/CSS. På siden hadde jeg en besøksteller, og målet ble derfor raskt å skape mest mulig trafikk ved å få flest mulig besøkende inn på siden. Med et ungdommelig stå-på mot ble dette oppnådd ved å legge ut bilder som slo godt an blant spesielt unge gutter og menn.

Hva jobber du med nå?

Arbeidshverdagen er variert - jeg jobber med oppgaver på kundeivaretakelse, i tillegg til at jeg arbeider med flere prosjektgrupper. Ett av prosjektene jeg jobber med akkurat nå er å utvikle et nettsted for nytt selvbetjeningssystem med tett integrasjon til kundens ERP-system. I fjor utviklet jeg det nye nettstedet til Epinova som ble lansert i april. 

Hovedfokuset mitt i prosjektet var å forbedre
web-sitet med tanke på ytelsen, slik at Hi-Fi Klubben
kunne komme gjennom dager som Black Friday
og andre kampanjedager, hvor antall besøkende
var ekstraordinært høyt.

Før dette har jeg jobbet med HiFi-Klubben i overkant av 2 år. Hi-Fi Klubben ønsket å differensiere seg fra konkurrentene sine. Hi-Fi Klubben har stor lidenskap for lyd og produktene de selger, og ønsket derfor en løsning som kunne reflektere nettopp dette.

Jeg har jobbet med å utvikle en «lekegrind» for inspirasjon og levende innhold. Videre har jeg jobbet med å oppgradere Episerver Commerce løsningen, i tillegg til at vi skrev om checkout fra gamle Episerver Commerce workflows and activities til det nye cart-systemet serializable carts. Hovedfokuset mitt i prosjektet var å forbedre web-sitet med tanke på ytelsen, slik at Hi-Fi Klubben kunne komme gjennom dager som Black Friday og andre kampanjedager, hvor antall besøkende var ekstraordinært høyt. Arbeidet lå da i å forbedre alt fra koden til infrastruktur.

På kundeivaretakelse er arbeidsoppgavene svært variert, da jeg jobber med mange ulike løsninger for forskjellige kunder. Jeg er opptatt av kvalitet, samt å levere driftssikre og ytelsessterke løsninger. En viktig del av rollen min er å ha god forretningsforståelse og raskt kunne sette meg inn i kundens problemstillinger og behov. Det kan være utfordrende til tider, men jeg trives godt med denne typen arbeid og liker å ha mye å gjøre.

Kristian Willumsen i Mandal
Kristian jobber fra kontoret vårt i Kristiansand.

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?

Innen koronasituasjonen og hjemmekontor, startet dagen oftest med at jeg enten løp, eller syklet til jobb - et stykke på rundt 7 km. Jeg pleide å være på kontoret i 8-tiden, og etter en dusj og kopp kaffe kunne dagen starte. På plassen min har jeg utsikt ut over havet og kan skue i retning av Danmark. Jeg gleder meg til dette blir den daglige rutinen igjen!

Den som taper, eller dersom noen kaster
når det ikke er sin tur, blir straffet med å spise
en Chili Claus chilikule styrke 15.

På kontoret i Kristiansand er vi en godt sammensatt gjeng. Jeg jobber sammen med dyktige folk som engasjerer seg stort i det arbeidet de gjør. Vi har gode faglige samtaler og spiller hverandre gode. Videre er det lav terskel og vi finner stadig på artige ting. Blant annet spiller vi dart i pausen. Den som taper, eller dersom noen kaster når det ikke er sin tur, blir straffet med å spise en Chili Claus chilikule styrke 15. Opp gjennom har jeg måttet spise tre stykker, hvorpå den ene var veldig sterk - da fikk vi oss en god latter. 

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

På fritiden går mesteparten av tiden til familien og vår 18 mnd. gamle datter. Kjæresten og jeg liker å reise, og vi reiser gjerne til utlandet for å oppleve natur og bylivet. Om vinteren blir det oftest alpine skiferier. I fjor var jeg i Japan, og hele familien var etterfølgende i Frankrike for å stå på ski.

Kristian Willumsen i Japan
Kristian Willumsen på ski i Japan

Vi går også litt på langrenn når muligheten byr seg her på Sørlandet, men det trengs litt mer øvelse for min del for å spikre teknikken. Fra oppveksten i Danmark ble det ikke mye skigåing, men jeg startet med alpint som 7-8 åring i skibakken i Sverige. Jeg følger også med på mye forskjellig sport, mosjonsløper og spiller innendørs fotball en gang i uken. Ellers er jeg interessert i samfunnsutviklingen vår, og bruker tid til å se debatter, dokumentarer og lese om temaet.

Blir du med på laget?

Da gleder vi oss til å høre fra deg. Du er velkommen til å ta kontakt med oss for en uformell samtale for mer informasjon om oss. Ta kontakt med rekrutteringsansvarlig Andrea Huse på e-post eller mobil.

Bilde av Andrea Huse

Andrea Huse Rekrutteringsansvarlig

Bli kjent med folka våre

Hvem er vi, hva er vi opptatt av og hvordan jobber vi?

Bli kjent med Christina

Hesten Nova og Christina

Hun er en dedikert frontend-utvikler og jobber i dag som ekspert på brukervennlighet og universell utforming i Epinova.

Bli kjent med Henriette

Henriette Rasch på stranden

Vakker kode og vakre masker. Henriette er en backend-utvikler med like stor businessteft innen CMS og commerce som i eget strikkeforetak.

Bli kjent med Kristian

Portrett Kristian Willumsen

- Mitt første møte med data var på slutten av 80-tallet da min far og jeg bygde vår egen datamaskin.

Bli med