Spennende prosjekter og kunder

Vi tror at folk gjør det best når de får jobbe med noe de virkelig liker. Derfor jobber vi hele tiden for å hente inn kunder og prosjekter som kan være med å utvikle og utfordre utviklerne våre. Få et lite innblikk i hvordan noen av våre ansatte har det hos Thon Gruppen i denne videoen, eller ta en titt på hva slags kunder vi jobber med. 

Epinova-lekene

Vi har det gøy sammen!

Hos Epinova har vi mange sosiale og morsomme sammenkomster og aktiviteter. Vi har «Epinova-leikane», fredagspils, årlig utenlandstur, sommer- og høstfest, løpegruppe og mye mer! Ved flere av arrangementene samles vi også med søsterselskapene våre i Nova Consulting Group. Få et bedre innblikk i vår mer sosiale hverdag på vår Instagram.

ansatte først

Ansatte først

Vi mener at fornøyde kunder blir til gjennom fornøyde ansatte. Derfor står Epinova-felleskapet høyt. Alle ansatte får mulighet til å bli medeier i selskapet, og blir oppfordret til å være med å forme egen arbeidshverdag og fremtid. Vi har en helt likestilt og transparent lønnsmodell for alle utviklere.

NCG inspokveld 2019

Høy kompetanse

Våre utviklere anses som spydspisser innen prioriterte områder. For å være blant de beste må vi være oppdaterte og hele tiden utvikle vår egen kompetanse - derfor får ansatte et eget kompetansebudsjett. Dette gir mulighet for å tilegne seg ny kunnskap og finne spennende arenaer for kompetanseheving i et raskt endrende digitalt landskap.

Frontend- og backend-miljøene har jevnlige fagsamlinger for å bistå hverandre og dele utfordringer for å løse oppgaver på best mulig måte.

fokus på kvalitet

Fokus på kvalitet

I Epinova har vi utviklet vårt eget kvalitetssystem som brukes i prosjekter for å sikre høy kvalitet i alle våre leveranser. Dette verktøyet oppleves som til stor hjelp for utviklerne våre, og sikrer kontinuerlig forbedring. Kvalitetssystemet blir alltid gjennomført av en kollega som ikke har vært en del av prosjekt-teamet. I tillegg har vi (selvfølgelig) code reviews for all kode. Vi har også standardiserte devops-rutiner i alle våre prosjekter.

Med mye frihet kommer stort ansvar

Med mye frihet kommer stort ansvar

Hos Epinova ønsker vi at du skal gi oss ditt beste, og få tilsvarende (og mer) tilbake. Hos oss får utviklerne mye frihet, fleksibilitet, og selvsagt ansvaret som følger med. Lange tvungne «to-do»-lister gitt av overordnede kan være både trauste og demotiverende. Derfor får ansatte i stor grad fleksibiliteten og tilliten til å styre sine egne dager sammen med våre flinke prosjektledere.

de andre godene

De "andre godene"!

Hos oss får ansatte konkurransedyktig lønn og gode forsikringsavtaler som reiseforsikring, helseforsikring (behandlingsforsikring), i tillegg til en god pensjonsavtale. Våre ansatte får selvsagt 5 uker ferie, god lunsj laget av vår egen trivselsansvarlig og tilgang på treningsrom og andre tilbud som løpegruppe og stretching.

Lyst til å høre mer om hvordan det er å jobbe i Epinova? Send en mail til fagansvarlig på