• Publisert
  • 4 min

Kickstarter Epinova Academy 2020 med fire nye utviklere

Bilde av de fire nyansatte som sitter ved siden av hverandre

Epinova Academy 2020 er i gang, og vi kan stolt presentere fire nye kollegaer som over de neste seks månedene skal lære seg alt de trenger for å ta fatt på nye og spennende kundeprosjekter.

Møt Markus, Cecilie, Edvin og Gaute. Backend-utviklere med variert bakgrunn og kompetanse, men alle veldig engasjerte i faget og sultne på å lære.

Fra Universitetet i Agder til Epinova

Edvin Myhren har akkurat flyttet fra Kristiansand til Oslo for å starte i Epinova. Edvin har nylig fullført en bachelorgrad i IT og informasjonssystemer fra Universitetet i Agder. Ved siden av studiet har han jobbet deltid som praktikant i Decentralize IT med utvikling av deres nye mobilapplikasjon Deegram skrevet i C#, i tillegg til at han også har undervist i programmering ved UiA.

Edvin Myhren

- Jeg fikk ikke inntrykk av at Epinova kastet rundt seg med Buzzwords slik som mange andre selskaper gjør og ble i intervjuprosessen imponert over folkene som jobber i Epinova. De virket ydmyke og erfarne, ikke «cocky». Det var avgjørende for meg å finne en bra arbeidsplass med greie folk.

Alt det som skjer inne i en datamaskin er helt magisk!

Edvin Myhren.

En GameBoy vekket interessen for koding

At Edvin skulle bli utvikler kan han takke Nintendo for. - Det å se en karakter bevege seg på en skjerm er helt magisk. Alt det som skjer inne i en datamaskin er helt magisk! Det å kunne skape helt nye ting med kode. Det at et par linjer med kode kan bli levende, det er helt vilt.

Edvin har laget flere spill fra bunnen av og mener at koding kan hjelpe deg med å forstå andre ting, for eksempel matte. Nå ser han frem til å bruke alt det han kan til å spesialisere seg mer som fagperson. – Jeg synes Epinova Academy har et veldig bra og strukturert program. Her blir vi ikke kastet rett ut i ting, men gjennom den tiden vi har foran oss nå ser det ut som om vi får en fin kurve til å lære oss ting skikkelig. Jeg gleder meg til å jobbe backend. Ikke litt backend, litt frontend, litt prosjektleder osv. Hvis du prøver å være god på alt og så blir du som regel ikke god på noe.

Nyutdannet med spesialisering fra Oslo Met

Markus Hellestveit har akkurat fullført en bachelorgrad i ingeniørfag med spesialisering i data fra OsloMet og holder på med en master på deltid innenfor datasikkerhet på NTNU. Han skrev hovedoppgave for Accenture, hvor han utviklet en webapplikasjon for spillgruppen i Accenture. 

Markus Hellestveit

- Den viktigste grunnen til at jeg ønsket å bli en del av Epinova var den faglige utviklingen på programmet. Nå får jeg seks måneder til å lære, ta sertifiseringer osv. Det er mange selskaper som ikke har en plan, eller systemer for nyansatte. Man kan ikke bare ta inn masse juniorfolk uten å ha seniorfolk som kan ta seg av dem. Epinova har vært et seniorfirma lenge, og her får jeg mulighet til å lære fra de som har vært der en stund. Jeg ser frem til å få den tyngden jeg trenger til å kunne levere ute hos kunden i prosjektene mine.

Det jeg gleder meg mest til er å gå rundt i Oslo sentrum, se butikkvinduer til forskjellige brands og tenkte at; jeg lagde nettsiden deres!

Markus Hellestveit.

Markus er opprinnelig fra Ås, men har nå bosatt seg i Oslo. - Det jeg gleder meg til er å gå rundt i Oslo å se butikkvinduer til forskjellige brands å tenke at; jeg lagde nettsiden deres!

Tar med seg nyttig erfaring fra byggebransjen

Cecilie Baglo har en mastergrad fra NTNU, hvor hun tok sivilingeniørstudiet i Bygg- og miljøteknikk med retning innenfor konstruksjon og spesialisering i beregningsteknikk. Etter mastergraden gikk hun ett år på datalinjen, og har jobbet i Focus Software siden 2016 som både konsulent og C#-utvikler av deres systemer innenfor byggebransjen.

Cecilie Baglo

- Jeg er vokst opp med datamaskiner. Som liten elsket jeg å leke rundt på pcen og teste nye spill. Senere har jeg blitt mer interessert i hva en PC kan gjøre og hvordan internett er bygget opp. Du kan jo gjøre alt! Som utvikler er jobben din både teknisk og kreativ og vi kan løse problemer på nesten alt.

- Epinova har gjort en god jobb med å strukturere academyprogrammet sitt. Jeg synes Epionva skilte seg ut med kodeutfordinger de ga oss ved å gi oss god tid og tilbakemeldinger underveis. Her har jeg funnet det jeg ønsker meg. Jeg må ha litt variasjon og et miljø jeg kan vokse i. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene de neste månedene og til å komme over terskelen til at jeg kan løse utfordringene til kunden.

Fra populærmusikk til informasjonsteknologi

Gaute Kvalheim kommer opprinnelig fra Bergen, men er vokst opp i Spania. Han startet først på populærmusikk på Westerdals, hvor han gikk i 2 år med musikk, sang og piano før han byttet til informasjonsteknologi ved OsloMet. Gaute utviklet et system for produksjonslinjer på hovedoppgave for Goodtech. Ved siden av studiene har han jobbet deltid som C#-utvikler i Sense Data AS med ulike prosjekter, blant annet utvikling av selskapets nye nettsider i Node.js og utviklet app med Xamarin. På fritiden driver han med turn og står mye på hendene!

Bilde av Gaute Kvalheim

Gaute fant etter hvert ut at musikk ikke var greia også «ble det bare sånn». Gautes far driver et IT-selskap i Spania der han vokste opp, og var det én ting han ikke skulle holde på med så var det IT.

- Jeg likte veldig godt historien til Epinova. At de var fire stykker som startet selskapet for å skape verdens beste arbeidsplass. Det skinner gjennom at det er et bra sted siden alle sammen fortsatt jobber der. Det er litt gøy at man kan få en pull request av en av de som var med å starte selskapet og diskutere kode uten at de trenger å være arrogante, eller alltid måtte ha rett.

Bilde av at en person tar bilde av de nyansatte

Mer om Epinova Academy

Les mer om