• Publisert
  • 3 min

Tre nyansatte på tampen av året

Atle Jaabæk og Øyvind Nordkvelle

Vi ønsker velkommen til to nye backend-utviklere og en prosjektleder. Jula kom tidlig i år!

Møt Atle, Øyvind og Ingvild som er på full fart inn i spennende kundeprosjekter.

Backender fra bankverden

Atle Jaabæk kommer nylig fra Quesnay AS der han har jobbet med backendutvikling i C# de siste tre årene. Han har mye erfaring fra prosjekter rettet mot nettbank og back-office systemer for mindre banker.

- Jeg ønsket å jobbe i et selskap der det var høyt fokus på faglig samarbeid. Jeg savnet gode rutiner rundt det å sparre med kollegaer for å få feedback på arbeidet mitt. Jeg skjønte fort at Epinova var et slikt sted tidlig i intervjuprosessen, ut ifra hvordan de jobber med bla. code reviews og at det er lav terskel for å ta kontakt med kollegaer, forteller Atle.

Atle Jaabæk

Utviklet program for å «bevise at det var mulig»

Atle har en mastergrad i kjemi fra UiO og havnet “by accident” i utviklerrollen.
- Jeg har alltid likt data og mens jeg egentlig studerte kjemi, innpasset jeg så mange informatikkfag som det var anledning til. Informatikk var mye morsommere, og jeg endte til slutt med en bachelorgrad i informatikk i tillegg til en kjemiutdannelse. Det var også mange småprosjekter underveis, skrevet i Python, forteller Atle.

En del professorer var negative til dette. De mente det ikke var mulig, for da hadde andre gjort det før. Så da lagde jeg programmet, for å bevise at det gikk an.

Atle Jaabæk

Som hjelp til masteroppgaven har Atle også utviklet et eget program som basert på data fra NMR-spektre, genererer molekylstrukturer, “bare for å bevise at det var mulig”. - En del professorer var negative til dette. De mente det ikke var mulig, for da hadde andre gjort det før. Så da lagde jeg programmet, for å bevise at det gikk an, legger Atle til.

Tar med seg erfaring fra reisebransjen

Øyvind kommer fra Travelport/Dolphin Dynamics, der han utviklet Software for reisebransjen.

- Jeg har jobbet samme sted siden 2001 og vært alene i Norge de siste 6 årene, så å jobbe med andre bransjer og ha kollegaer her i Oslo er noe jeg gleder meg til, sier Øyvind.

Liker å lære seg nye programmeringsspråk

Øyvind begynte med koding tidlig på 90-tallet. - Noen av spillene som var inkludert i DOS hadde også inkludert kildekode i QBasic, så begynte å endre på dem, forteller Øyvind.

- Øyvind er en gammel traver i utviklingsfaget. Han har holdt seg faglig oppdatert på tross for at han lenge har jobbet i et lite fagmiljø før han startet hos oss. Rammene ligger til rette for at han, om mulig, blir enda skarpere hos oss med et stort fagmiljø rundt seg, sier Kristian Borg, CTO i Epinova.

Øyvind avslører at han ikke har noen spesielle preferanser om rammeverk, men liker godt å finne ut av hvordan ting fungerer internt. - Jeg er glad i metoder som reflection og code generation, og liker å lære meg nye programmeringsspråk, sier Øyvind, og legger til at han på fritiden liker å reise, stå snowboard og brygge/smake på håndverksøl.

Øyvind Nordkvelle

Ny prosjektleder fra Sopra Steria

Ingvild Slettemo har tidligere jobbet i Storebrand og Sopra Steria og startet som junior prosjektleder i november.

- I Storebrand jobbet jeg innen kapitalforvaltning og hadde de seneste årene mye kundedialog som var en stor motivasjon for å tre inn i konsulentbransjen. Fra Sopra Steria tar jeg med meg både konsulent- og prosjekterfaring og er veldig klar for nye utfordringer i Epinova.

- Vi ønsker å satse på Ingvild fordi hun har de egenskapene som skal til for å lykkes som prosjektleder i IT-bransjen. Hun er i starten av sin karriere, og viser allerede arbeidskapasitet, teknisk forståelse og den ydmykheten som skal til for å nå langt, sier Kristian Borg, CTO i Epinova.

- Inntrykket jeg har av Epinova etter en drøy måned er vanvittig bra. Jeg føler meg godt ivaretatt, inkludert og ikke minst fulgt opp på en god, digital måte, forteller Ingvild.

Ingvild har allerede rukket kurs i Episerver og sertifisert seg som Scrum master, og kickstarter det nye året i prosjekt.

Ingvild Slettemo

Les også

Les mer om