• Publisert
  • 1 min

De viktigste 65 tegnene på hver side

<p>Trinn&nbsp;13 av 50 i en serie blogginnlegg om markedskommunikasjon på internett og hvordan vi bygger en suksessrik hjemmeside med EPiServer CMS.</p>

Bakgrunn

Epinova lanserte ny hjemmeside på EPiServer CMS6 23. mars 2010. 50 dager før lanseringen startet vi med daglige blogg innlegg om hvordan vi gjennomførte prosjektet:

  • markedsstrategi for internett, brukskvalitet og innhold for web
  • hjemmesiden i forhold til andre kommunikasjonskanaler og sosiale medier
  • teknisk implementering i publiseringsløsningen EPiServer

 

Trinn 13: De viktigste 65 tegnene på hver side

Vår viktigste markedsføring er lenker på 65 tegn. Og vår nest viktigste markedsføring er lokketekst på 145 tegn. Kombinasjonen av disse to skal få potensielle kunder inn på vår hjemmeside. Kunder som søker etter smarte løsninger på sine behov for bedre nettsider.

Noen av disse kundene søker på Google som står får nesten all trafikk fra ekstern søkemotor. Når de søker etter "lage hjemmeside", "publiseringsløsning" og "effektiv web kommunikasjon" skal våre sider helst komme på topp. Tekstene skal få sidene på topp, og tekstene skal få søkerne inn på våre sider.

Derfor er disse maksimalt 210 tegnene de mest verdifulle på vår nye hjemmeside. Derfor begynner vi oppbygningen av hver side med å skrive maks 65 tegn, deretter maks 145 tegn på linjen under. Og så videre til neste side. 210 tegn er alt vi får lov å skrive på første versjon av hver side. Over 100 sider med tre linjer hver.

For å hjelpe på motivasjonen har vi formatert Word-filen nøyaktig slik den ser ut hos Google. Med blå, svart og grønn tekst. (Ja, innholdet i den grønne webadressen må også formes med omhu.) Hurtigkommandoen i Word for å telle ord er vårt viktigste verktøy i denne fasen.

Skjermbilde fra Word