• Publisert
  • 1 min

Legge inn favicon og RSS autodetect

<p>Trinn 46 av 50 i en serie blogginnlegg om markedskommunikasjon på internett og hvordan vi bygger en suksessrik hjemmeside med EPiServer&nbsp;CMS.</p>

Bakgrunn

Epinova lanserte ny hjemmeside på EPiServer CMS6 23. mars 2010. 50 dager før lanseringen startet vi med daglige blogg innlegg om hvordan vi gjennomførte prosjektet:

  • markedsstrategi for internett, brukskvalitet og innhold for web
  • hjemmesiden i forhold til andre kommunikasjonskanaler og sosiale medier
  • teknisk implementering i publiseringsløsningen EPiServer

 

Trinn 46: Legge inn favicon og RSS autodetect

Det er mange små detaljer å passe på med lansering av ny hjemmeside. Et par av disse dreier seg om merverdi i nettleseren.

favicon

Forkortelse for "favorites icon". Siden Internet Explorer 4 har det vært mulig å legge inn et lite kvadratisk bilde på opptil 64 x 64 piksler i rammeverket på websidene. Og da helst i CSS-filene (stilark). Nettlesere bruker som regel dette som et lite visuelt kjennemerke til venstre i adressefeltet. Ikonet gjør det også lettere å identifisere siden i lister som favoritter, bokmerker og historikken i nettleseren.

RSS autodetect

De fleste hjemmesider i dag har støtte for RSS. Det brukes gjerne på lister av blogginnlegg, nyhetsliste, pressemeldinger, postjournal og lignende. RSS er en spesiell visning av slike lister som kun inneholder strukturerte data i et enkelt XML format. Altså uten formattering av utseende. Hensikten med RSS er brukerne kan legge det inn i egne RSS lesere, personlige portaler og sågar epost programmer. Andre nettsteder kan også hente inn RSS fra andre, som for eksempel medieovervåkning. RSS inneholder blandt annet tittel, dato og lenke til full nettside.

Helst skal informasjon om tilgjengelige RSS-adresser legges inn i rammeverket på alle sider på et nettsted. Da vil nettleseren fange opp at det finnes RSS på denne hjemmesiden og gjøre den tilgjengelig med et eget ikon og lenke. Denne funksjonen kalles "RSS autodetect" og settes opp som en automatisk funksjon.

Siden vi slutter med egne nyheter på vår nye hjemmeside er det bare oversiktene over blogginnlegg som det er naturlig å legge ut som RSS.