• Publisert
  • 1 min

Omadressere gamle webadresser til nye sider

<p>Trinn 42 av 50 i en serie blogginnlegg om markedskommunikasjon på internett og hvordan vi bygger en suksessrik hjemmeside med EPiServer&nbsp;CMS.</p>

Bakgrunn

Epinova lanserte ny hjemmeside på EPiServer CMS6 23. mars 2010. 50 dager før lanseringen startet vi med daglige blogg innlegg om hvordan vi gjennomførte prosjektet:

  • markedsstrategi for internett, brukskvalitet og innhold for web
  • hjemmesiden i forhold til andre kommunikasjonskanaler og sosiale medier
  • teknisk implementering i publiseringsløsningen EPiServer

 

Trinn 42: Omadressere gamle webadresser til nye sider

Gammel hjemmeside

Vårt gamle hjemmeside skal dø helt. Mange websider blir ikke tatt vare på. For eksempel Nyheter. Andre sider er skrevet helt om. Noen få sider har vi flyttet over manuelt, blant annet gamle blogg innlegg og kursbeskrivelser.

Ny hjemmeisde

På det nye nettstedet vil alle sider få nye adresser under domenet epinova.no. Ingen adresser fra det gamle nettstedet vil fungere når vi bytter domenet epinova.no 23. mars.

«Denne siden finnes ikke»

Det er ikke helt heldig. Selv om en kundereferanse skrives om vil den forsatt være en referanse om samme kunden. Google har indeksert de gamle sidene på de gamle adressene. Noen lesere kan ha laget bokmerker eller lenket til de gamle sidene. Det vil være synd om lenker og bokmerker bare skal bli møtt av en feilmelding: «Denne siden finnes ikke».

Liste for omadressering

Vi må derfor lage en mekanisme for videresending av gamle adresser. Først tar vi et ut en liste fra Google Analytics på de 100 mest besøkte sidene siste 6 måneder. Vi har noen flere sider, men disse er så lite besøkt at vi like godt kan overse dem. Så filtrerer vi den listen og luker ut sider som skal få dø i fred.

Av den listen vi så sitter igjen med finner vi adressene til de nye sidene som matcher sånn noenlunde. Listen legges så inn i en mekanisme som sender oppslag videre tilde nye sidene ("link juice"). Neste gang Google indekserer våre sider vil de gamle adressene bli oppdatert til nye adresser.