• Publisert
 • 5 min

Hvor kan man lære mer om Episerver?

Enten du er i ferd med å velge ny plattform for CMS/e-handel, allerede er redaktør eller kanskje en utvikler, finnes det mange spørsmål man trenger svar på. Her er noen tips til hvor du bør lete.

For deg som vurderer Episerver CMS/Commerce

Sannsynligvis er det ikke blankpolert salgspjatt og mas om å melde deg opp for en demo du trenger akkurat nå. Du vil ha oversikt over funksjoner, muligheter, systemkrav og lisenser - og hva andre synes om plattformen. 
 • Hva er et CMS?

  Hvis du ikke har brukt et CMS tidligere, kan det hele virke litt overveldende. Det snakkes stadig om kundereiser, inbound marketing og email automation. Fine buzzwords, men veldig vage. Alt dette er avanserte konsepter som du kan oppnå med Episerver som plattform, men for mange ligger dette litt lenger ned i løypa. Det fine med Episerver er at man kan starte med det som en ren publiseringsplattform, og bygge det ut etterhvert.
  Episerver Norge forklarer hva et CMS er, og hva man trenger det til.
 • Funksjoner i Episerver

  Det kan være litt vanskelig å finne en oversikt over alt man kan gjøre i Episerver, og hvordan det fungerer i praksis for redaktøren. Episerver Norge har mye god informasjon, med artikler, kursinformasjon og videoer som viser konkret bruk av Episervers funksjoner. 
 • Uavhengige rapporter

  De amerikanske analytikerne i Gartner gjør hvert år en vurdering og rangering av de CMS (av en viss størrelse) som finnes på markedet . Episerver har lenge vært en sterk klatrer, og har de to siste årene beveget seg helt opp i "Leaders"-kategorien. Denne typen rapporter veier sannsynligvis tyngre i markeder som USA, hvor Episerver fortsatt bare er en av mange fisker i dammen, men den gir en god pekepinn på hvor positivt de vurderes. Du kan laste ned oppsummeringsrapporten "Magic Quadrant for Web Content Management" fra Gartner, og se selv hvordan de sammenlikner Episerver med konkurrentene. 
 • Systemkrav 

  Noen som ofte har en stor rolle i innkjøpsprosessen er IT-avdelingen, som trenger å vite hva Episerver krever av driftsmiljøet, hvordan sikkerhet ivaretas, og hvilke integrasjonsmuligheter som finnes. Alt dette kan du lese mer om på Episervers ressurssenter - Episerver World. Her finner du også systemkrav


For deg som er redaktør

Enten du er nybegynner eller viderekommen, kan det være greit å utvide arsenalet ytterligere. Her er noen av stedene du kan få opplæring og oppfriskning i hvordan Episerver fungerer.
 • Instruksjonsvideoer 

  Episerver har flere videoer som viser praktisk bruk av redaktørgrensesnittet. 
 • Interaktiv brukermanual

  Du finner brukerhåndboken til Episerver på nett, med gode eksempler på bruk av de ulike funksjonene, både de innebygde og de som du får med tilleggsmoduler (add-ons). 
 • Offisielle kurs

  Episerver tilbyr innføringskurs i bruk av redaktørgrensesnittet. Hvis du er ny på Episerver, er dette et bra sted å starte. Kursinstruktørene hos Episerver Norge har teknisk bakgrunn, og kan forklare både hvordan og hvorfor ting fungerer slik de gjør, på en lettfattelig måte. 
 • Demo-nettsteder

  Dokumentasjon og videoer er greit nok det, men å få leke litt med produktet gir mye mer. Episerver har satt opp demo-nettsteder som lar deg logge inn i redaktørgrensesnittet og se hvordan ting er bygd opp og fungerer. Her er det lagt vekt på å lage realistiske nettsteder som demonstrerer hvordan CMS, søk (Episerver Find) og e-handel (Episerver Commerce) kan kombineres til rike brukeropplevelser.
  Noter deg innloggingsdetaljene! For å logge inn i redaktørgrensesnittet, legg til "/episerver" bakerst i URLen. OBS: Demo-nettstedene er ikke oppgradert til aller nyeste versjoner ennå.

  CMS + Find:
  "QJet Airlines" (oppdatering: dette demonettstedet er nå fjernet)  
  Commerce + Find: "Quanta" (oppdatering: dette demonettstedet er nå fjernet) 
  Episerver CMS i skyen: Microsoft Azure Marketplace
 • Skreddersydd redaktøropplæring

  De fleste Episerver-partnere (som Epinova) kan gi deg skreddersydd redaktøropplæring i det nettstedet de har laget for deg. Å lære hvordan dine egne sidemaler, blokktyper og integrasjoner fungerer gir deg mye mer utbytte enn et demo-nettsted kan. 
 • Brukergrupper 

  Visste du at vi i Epinova nettopp har startet opp en brukergruppe for redaktører? Du finner gruppen Epinova Redaktørforum på både Facebook og LinkedIn! Her er du velkommen til å både lese, spørre og dele.

Meetup for Episerver-utviklere hos Epinova


For deg som er utvikler

Skal du utnytte mulighetene i Episerver best mulig, må du kjenne til hvordan systemet er skrudd sammen. Du finner hauger av informasjon der ute! 
 • Episerver World 

  Dette er stedet for all teknisk informasjon om Episerver. Her finner du forum for alt fra CMS til Commerce og Add-ons, dokumentasjon av APIet, blogger fra Episerver-utviklere rundt om i verden, lister over kjente bugs og kontaktinfo for teknisk support
 • Release-oversikt

  Episerver slipper jo oppdateringer hver uke, og det kan være greit å holde et øye med hva som er nytt
 • Stack Overflow

  Selv om Episerver World har mest aktivitet når det gjelder Episerver-spørsmål, er det også mange som poster i StackOverflow-forumet.
 • Meetups

  Episerver-utviklere har en egen meetup-gruppe hvor det flere ganger i året settes opp uformelle treff med ulike tema. Meetups er en frivillig greie som stort sett arrangeres på rundgang hos de større Episerver-partnerne i Oslo. Aktuelle tema, smarte løsninger, engasjerte folk og god stemning er stikkord for samlingene!
 • Episerver Ascend

  Det nye konferanse-konseptet til Episerver har blitt go-to stedet for informasjon om kommende produkter og bruk av ny teknologi. Konferansen arrangeres årlig i Stockholm, London og Las Vegas, så det er mange sjanser for å få deltatt.
 • Utviklerkurs

  I løpet av et 3-dagers kurs lærer du alt du trenger for å komme kjapt i gang med utvikling for CMS eller Commerce. Kursene holdes hos Episerver Norge på Skøyen i Oslo. 
 • Sertifisering

  Når du har lansert et par vellykkede prosjekter, bør du vurdere å bli Episerver Certified Developer (ECD) for å bevise din kompetanse. Sertifiseringen har 2 års varighet. Også her tar du kontakt med Episerver Norge for gjennomføring.
 • Twitter

  Det er mange som snakker om Episerver på Twitter, og du kan finne nyttige tips og synspunkter fra både utviklere og produktsjefer. Et Twitter-søk kan være et godt utgangspunkt for å finne spennende kontoer å følge.


Har du flere spørsmål?

Husk at du alltids kan kontakte din utviklingspartner. De bør kunne hjelpe deg både med rådgivning og konkrete tiltak som hjelper redaktørhverdagen din. Aller helst bør de være proaktive og avdekke problemer minst like tidlig som deg! 

Hvis du lurer på hvordan vi i Epinova legger til rette for gode brukeropplevelser og forvaltning, ta kontakt!