SEO optimalisering innføringskurs i enkle grep

Guiding til SEO-optimalisering av nettsidene for høy rangering i søkemotorer. For å oppnå høy synlighet og rangering i Google gjennom organisk søk, må du optimalisere nettsiden både teknisk og innholdsmessig.

En gruppe deltakere i et møte

PRIS: 
3 500,- (inntil 4 personer)
2 500,- Kundepris (inntil 4 personer)

 

1. Oppsett av nettsiden for best mulig SEO-resultater

Gjennomgang av tekniske SEO-grunnprinsipper: korrekt bruk av <title>- og <meta>-tagger, strukturerte data (Schema.org), mobiltilpasning, lastetid, og URL-struktur. Vi ser også på hvordan sidestruktur og internlenking påvirker synlighet i søk. En overfladisk, men nyttig innføring i tekniske SEO-elementer som XML-sitemaps, Robots.txt, Canonical-tags, Crawl-feil og Indexering.

2. Innholdsstrategi: Hva slags innhold Google elsker.

Hvordan bygge en målrettet og søkeordsbasert innholdsstrategi. Vi ser på hvordan man kartlegger brukerintensjon, planlegger innhold rundt relevante søkefraser, og sørger for at innhold dekker både bredde og dybde i temaer.

3. Skrivetips for å få maksimal synlighet.

Hvordan skrive for både mennesker og algoritmer. Fokus på bruk av overskrifter (H1–H3), introduksjon og metabeskrivelser, lesbarhet, søkeordplassering og bruk av semantisk variasjon for å rangere bredere.

4. Bruk av bilder og grafikk for å forbedre SEO.

Hvordan optimalisere bilder med filnavn, alt-tekst og komprimering for raskere lastetid. Vi dekker også hvordan visuelle elementer kan bidra til bedre brukeropplevelse og dermed indirekte forbedre rangering

5. Frekvens på oppdatering av innhold.

Hvorfor jevnlig oppdatert innhold gir SEO-fordeler. Vi diskuterer hvor ofte man bør oppdatere, hvordan man reviderer gamle artikler, og hvordan man bruker innholdskalendere for å holde nettsiden «levende».

6. Eksempler på godt og dårlig SEO-innhold

Vi viser konkrete eksempler på innhold som fungerer – og hvorfor – samt fallgruver man bør unngå. Dette inkluderer keyword stuffing, tynt innhold, og teknisk feilbruk av tagger. Vi går også gjennom forbedringsforslag live med "learning by doing".

7. Søkeordsanalyse og søkeintensjon

Hvordan finne ut hva målgruppen faktisk søker etter. Vi går gjennom verktøy som Google Keyword Planner, Ubersuggest og Ahrefs, og hvordan man tolker søkevolum, konkurranse og intensjon (informativt vs. kommersielt)

8. Bruk av interne og eksterne lenker

Hvordan internlenking styrker SEO-strukturen og hvordan eksterne lenker bygger troverdighet. Vi diskuterer også “nofollow” og “dofollow”-lenker og hvordan lenkebygging påvirker autoritet.

9. SEO for mobil og Core Web Vitals

Hva Google forventer av moderne, mobilvennlige sider. Fokus på responsivt design, mobiloptimalisert innhold og teknisk ytelse (LCP, FID, CLS) som påvirker rangering.

10. Lokale SEO-strategier

Hvordan optimalisere for lokale søk, f.eks. “elektriker i Drøbak”. Vi dekker Google Business Profile, lokal lenkebygging og hvordan adresse og lokal tilstedeværelse påvirker synlighet.

11. SEO-vennlig struktur og menyhierarki

Hvordan meny- og navigasjonsstruktur påvirker både brukeropplevelse og crawlbarhet. Vi ser på “flat vs. dypt hierarki”, brødsmulesti (breadcrumbs) og silo-struktur.

12. Analyse og overvåking av resultater

Hvordan måle SEO-effekt: Vi går gjennom Google Search Console, Google Analytics og tredjepartsverktøy som SEMrush for å overvåke rangeringer, CTR og forbedringsområder.

13. Vanlige feil og SEO-mytologi

Vi avkrefter vanlige misforståelser: som at “meta keywords” fortsatt har effekt, at du må blogge daglig, eller at lengre innhold alltid rangerer bedre. Vi viser hva som faktisk teller.

14. Hvordan SEO og UX henger sammen

Brukeropplevelse er en rangeringfaktor. Vi viser hvordan struktur, oversiktlighet, brukervennlighet og tydelige CTA-er gir lavere bounce rate og bedre SEO-resultater.

Nyhetsbrev