Bilde fra Bitastad

Bitastad

Bitastad er kanskje bedre kjent under serveringskonseptene Jordbærpikene, Big Bite, Kompis, SOT bar og burger, Sabrura Sticks & Sushi og Sanoi. Bitastad valgte Proxima for å komme raskt i gang med å utvikle en multisite e-handelsløsning.


Bakgrunn

Bitastad kom til Epinova med utfordringen om å få alle deres kjeder over på samme digitale multisite-løsning. De ønsket å lage god fellestjenester for å kunne tilby effektiv restaurantdrift til de ulike konseptene sine som var i stor vekst. Systemet skulle understøtte muligheten for å bestille take away og samtidig muliggjøre å bestille mat i selve restauraten. En viktig forutsetning var at konseptene måtte kunne utvikle seg videre, slik at tjenester og systemene måtte være fleksible. 

Om Bitastad

Bitastad er veksthuset som eier og utvikler kjente serveringskonsepter innen mat og drikke. Målet er å bygge sterke og tydelige nasjonale merkevarer med bred folkelig appell, som kompletterer hverandre. I tillegg eier de også regnskapsfirmat AST og distribusjonsselskapet Matmegleren.

Løsning og leveransen

Epinova gikk sammen med Northern Beat, og utviklet et felles konsept for kjøp av takeaway for de ulike konseptene, og som også kan gjenbrukes for nye restaurantkjeder. Sabrura Sticks & Sushi var først ut av konseptene og første restaurant gikk i pilot september 2022. For å gjøre overgangen til ny løsning så smidig som mulig valgte de ulike konseptene ut pilotresturanter som skulle teste den nye løsningen i en periode før resterende restauranter ble koblet på. Dette gjorde at overgangen ble gjort trinnvis, og man høstet verdifulle erfaringer som gjorde onboardingen av de andre serveringskonseptene enklere. 

Løsningen er basert på Proxima med Optimizely Commerce med integrasjoner mot Munu som kassesystem (POS), Inriver for produkthåndtering (PIM) og Verifone for betalingshåndtering. 

I løpet av første halvår 2023 har også Kompis, Jordbærpikene, SOT bar og burger og Sanoi kommet på lufta i multisite-løsningen, først med sine pilotrestauranter i en periode, før alle restaurantene ble koblet på i løsningen. I tillegg til serveringskonseptene har konsernsidene til Matmegleren og regnskapsfirmat AST samt nettsiden til Bitastad blitt en del av løsningen som egne CMS-sider.

Totalt har multisiten over 100 restaurant-lokasjoner på tvers av restaurant-konseptene som gjør at det daglig går mange ordre igjennom systemet. Det er derfor kritisk at løsningen har god stabilitet og ytelse.

Bli kjent med Proxima

Solid rammeverk i bunnen, fleksible moduler, tjenesteplattform og designsystem

Dette er Proxima