En familie med barn som koser seg på sitt nye bad

En felles plattform for digital handel, for både B2B og B2C

Rørkjøp ville gjøre det enkelt for sine privatkunder, proffkunder og medlemsbedrifter ved å tilby et helhetlig, sikkert og trygt digitalt tjenestetilbud.


Rørkjøp er en landsdekkende rørleggerkjede bestående av over 400 rørleggerbedrifter. De er representert i alle landets fylker. Rørkjøp har egen nettbutikk på rorkjop.no, der de ønsker å gjøre det enkelt å finne rørlegger og bestille produkter på et og samme sted.

Utfordringen

Rørkjøp har i mange år vært selvforsynt med utviklerkompetanse og har i dag skreddersøm-løsning på hele verdikjeden for netthandel. Strategien til Rørkjøp fremover er å fokusere på sin egen kjernevirksomhet som er VVS-faget. Et av valgene ble da å leie inn ekspertkompetanse for etableringen og vedlikehold av digitale tjenester. Selv om skreddersøm-løsningene gav stor fleksibilitet gav det også begrensninger med tanke på skalerbarhet og personavhengighet. Det var derfor også et ønske om å gå bort fra skreddersøm, og heller basere tjenestene på standardprodukter.

Løsningen

En digital tjenesteplattform bidrar til at bedriften din kan tilpasse seg nye behov raskt. Den danner fundamentet for at du får en langsiktig, fleksibel og skalerbar IT-struktur.

Løsningen for Rørkjøp ble en felles plattform for netthandel for Rørkjøps kunder, sine proffkunder og for deres medlemsbedrifter. Med en sikker og moderne tjenesteplattform kan Rørkjøp nå målet om et helhetlig digitalt tjenestetilbud for sine medlemsbedrifter. 

Nettbutikken benytter Klarna Checkout for en enkelt utsjekk og Bring for frakt. Dette gjør at kundene kjenner seg igjen, og gjør utsjekksprosessen smertefri.

Teknologi

Vi har flyttet all teknisk arkitektur ut i Azure og Optimizely DXP for å sørge for stabil drift og mulighet for rask ekspansjon.  Løsningen er bygget på Epinova Proxima, Syndigo (PIM, MDM), Optimizely CMS og Commerce samt digital tjenesteplattform i Microsoft Azure.

Bli kjent med Proxima

Solid rammeverk i bunnen, fleksible moduler, tjenesteplattform og designsystem

Dette er Proxima