Bli kjent med Anders

- Helt fra mitt første møte med Epinova har inntrykket vært at selskapet består av en gjeng hyggelige folk, med et høyt faglig nivå som får jobbe med spennende prosjekter.

Bilde av Anders Murel

Hva jobber du med akkurat nå?

- Jeg jobber med flere kundeprosjekter, deriblant Rørkjøp og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). I tillegg er jeg en del av rådgivningsgruppen i Epinova.

- Min karrierevei i Epinova har frem til nå vært utrolig lærerik og spennende. Jeg startet her sommeren 2009, og gjennom de snart 14 årene jeg har jobbet for Epinova har jeg deltatt på et stort antall prosjekter, bla Statens Vegvesen, BAMA Gruppen, Norgesgruppen (ASKO, Bakehuset), Olav Thon Gruppen, m. fl. Dette har gitt mange faglige utfordringer og personlig utvikling.

Jeg jobber bredt med alt fra å kartlegge behov sammen med kunden, spesifisere løsningsarkitekturen og til å utvikle og forvalte selve løsningen.

For Rørkjøp har vi bygget en nettbutikk for deres flere hundre medlemmsbedrifter og for sluttbruker (B2C). Jeg har vært med fra starten og har laget løsningsarkitekturen, vært tech-lead og bidratt inn i utviklingen av prosjektet. Det er valgt en oppdelt arkitektur med bruk av PIM, Azure (Functions, EventHub, EventGrid, etc), Optimizely m.m. Løsningen er nå live, men under stadig utvikling.

 

Jeg jobber i tillegg for med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Dette er en kunde jeg har jobbet med siden 2012 og levert flere prosjekter for dem. Det siste prosjektet er ikke lansert enda, så det er hemmelig foreløpig.

Når ble du først interessert i IT og programmering?

Mitt første møte med data var da jeg fikk PC i 1993. Vi hadde ikke internett tilbake på den tiden så vi utvekslet disketter på skolen for å få tak i spill og annet. På videregående brukte vi kalkulatorer til å programmere likninger for enklere å løse matteoppgaver. Det må ha vært mitt første møte med programmering. Senere begynte jeg så smått å programmere i HTML og PHP. Det var enkle verktøy som Notepad og Emacs på Linux. Vi lagde et par websider i uka, og driftet løsningene i et kott i oppgangen i leiligheten min.

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?

Jeg liker å komme tidlig på jobb, og da helst rundt kl. 8. Tiden fra 7-9.30 er "the golden hours" uten møter og er ofte de mest effektive. Når jeg er på kontoret starter dagen med å gå gjennom litt arbeid fra gårsdagen mens jeg tar meg en matbit. Jeg benytter også morgningen til å få et overblikk over dagen, sjekke e-post og få unna noen oppgaver. I Tønsberg spiser vi som regel lunsj i 11-tiden og forsøker å snike inn en liten pause i 14-tiden med tilhørende kaffe og noe snacks.

Noen dager kreves fysisk oppmøte på hovedkontoret eller hos kunde og da får jeg gleden av å kose meg 1-times tid på toget.

Jeg trives aller best å jobbe med de kundene der man får til en god dialog. Når vi kan få tilstrekkelig med innsikt i kundens organisasjon kan vi sammen kan jobbe frem det som blir den beste løsningen for dem.

Noe av det jeg setter stor pris på er det sosiale og faglige miljøet i Epinova.

Helt fra mitt første møte med Epinova har inntrykket vært at selskapet består av en gjeng hyggelige folk med rett fokus, gode rutiner og systemer. Jeg husker at det appellerte til meg før jeg begynte her, i tillegg til at jeg ønsket å jobbe med Optimizely. Rekruttering den gangen var litt annerledes enn nå. Jeg spiste på resturant med Geir Hove, så var det en prat med Inge Halvorsen og noen kjappe tekniske sjekker med Thomas Leela, og så var jeg ansatt.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

På fritiden går mesteparten av tiden til familien. Med barn på 10 og 12 år fungerer man som privatsjåfør. Om sommeren når det er fint vær, drar vi på båtturer, gjerne turer i området osv. Om vinteren er vi mye på hytta og står på ski. Vi har også en Gordon Setter som heter Max på 5 år. Han sørger for at vi får beveget oss tilstrekkelig.

Anders bor i Tønsberg og utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har lang erfaring som backend-utvikler/ tech-lead og har jobbet med Optimizely siden høsten 2007. Anders har deltatt i en rekke prosjekter med eCommerce, PIM og CMS, der ofte er både løsningsarkitetk, rådgiver og tech-lead. Anders begynte som backend-utvikler i Epinova i 2009.

Intervjuet ble først skrevet i mars 2020, men oppdatert januar 2023.

Bli kjent med flere av folka i Epinova