Bli kjent med Kristian

- Mitt første møte med data var på slutten av 80-tallet da min far og jeg bygde vår egen datamaskin.

Portrett Kristian Willumsen

Kristian er bosatt i Kristiansand og utdannet innen Computer Science ved Danmarks Tekniske Universitet. Han har siden 2007 jobbet som .NET-utvikler og med Episerver-utvikling siden 2011. Kristian er opprinnelig fra København, og tilbrakte de første 7 årene av karrieren i København med kunder innenfor bank-, telekommunikasjon- og eiendomsmeglingsbransjen. I 2015 flyttet Kristian til Norge og begynte i Epinova som Episerver-ekspert.

Når ble du først interessert i IT og programmering?

Mitt første møte med data var på slutten av 80-tallet da min far og jeg bygde vår egen datamaskin. På den tiden gikk jeg med avisen, og pengene jeg tjente brukte jeg til å kjøpe deler til datamaskinen. Når internet kom begynte jeg å lage hjemmesider med HTML/CSS. På siden hadde jeg en besøksteller, og målet ble derfor raskt å skape mest mulig trafikk ved å få flest mulig besøkende inn på siden. Med et ungdommelig stå-på mot ble dette oppnådd ved å legge ut bilder som slo godt an blant spesielt unge gutter og menn.

Hva jobber du med nå?

Arbeidshverdagen er variert - jeg jobber med oppgaver på kundeivaretakelse, i tillegg til at jeg arbeider med flere prosjektgrupper. Ett av prosjektene jeg jobber med akkurat nå er å utvikle et nettsted for nytt selvbetjeningssystem med tett integrasjon til kundens ERP-system. I fjor utviklet jeg det nye nettstedet til Epinova som ble lansert i april. 

Hovedfokuset mitt i prosjektet var å forbedre
web-sitet med tanke på ytelsen, slik at Hi-Fi Klubben
kunne komme gjennom dager som Black Friday
og andre kampanjedager, hvor antall besøkende
var ekstraordinært høyt.

Før dette har jeg jobbet med HiFi-Klubben i overkant av 2 år. Hi-Fi Klubben ønsket å differensiere seg fra konkurrentene sine. Hi-Fi Klubben har stor lidenskap for lyd og produktene de selger, og ønsket derfor en løsning som kunne reflektere nettopp dette.

Jeg har jobbet med å utvikle en «lekegrind» for inspirasjon og levende innhold. Videre har jeg jobbet med å oppgradere Episerver Commerce løsningen, i tillegg til at vi skrev om checkout fra gamle Episerver Commerce workflows and activities til det nye cart-systemet serializable carts. Hovedfokuset mitt i prosjektet var å forbedre web-sitet med tanke på ytelsen, slik at Hi-Fi Klubben kunne komme gjennom dager som Black Friday og andre kampanjedager, hvor antall besøkende var ekstraordinært høyt. Arbeidet lå da i å forbedre alt fra koden til infrastruktur.

På kundeivaretakelse er arbeidsoppgavene svært variert, da jeg jobber med mange ulike løsninger for forskjellige kunder. Jeg er opptatt av kvalitet, samt å levere driftssikre og ytelsessterke løsninger. En viktig del av rollen min er å ha god forretningsforståelse og raskt kunne sette meg inn i kundens problemstillinger og behov. Det kan være utfordrende til tider, men jeg trives godt med denne typen arbeid og liker å ha mye å gjøre.

Kristian Willumsen i Mandal

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?

Innen koronasituasjonen og hjemmekontor, startet dagen oftest med at jeg enten løp, eller syklet til jobb - et stykke på rundt 7 km. Jeg pleide å være på kontoret i 8-tiden, og etter en dusj og kopp kaffe kunne dagen starte. På plassen min har jeg utsikt ut over havet og kan skue i retning av Danmark. Jeg gleder meg til dette blir den daglige rutinen igjen!

Den som taper, eller dersom noen kaster
når det ikke er sin tur, blir straffet med å spise
en Chili Claus chilikule styrke 15.

På kontoret i Kristiansand er vi en godt sammensatt gjeng. Jeg jobber sammen med dyktige folk som engasjerer seg stort i det arbeidet de gjør. Vi har gode faglige samtaler og spiller hverandre gode. Videre er det lav terskel og vi finner stadig på artige ting. Blant annet spiller vi dart i pausen. Den som taper, eller dersom noen kaster når det ikke er sin tur, blir straffet med å spise en Chili Claus chilikule styrke 15. Opp gjennom har jeg måttet spise tre stykker, hvorpå den ene var veldig sterk - da fikk vi oss en god latter. 

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

På fritiden går mesteparten av tiden til familien og vår 18 mnd. gamle datter. Kjæresten og jeg liker å reise, og vi reiser gjerne til utlandet for å oppleve natur og bylivet. Om vinteren blir det oftest alpine skiferier. I fjor var jeg i Japan, og hele familien var etterfølgende i Frankrike for å stå på ski.

Kristian Willumsen i Japan

Vi går også litt på langrenn når muligheten byr seg her på Sørlandet, men det trengs litt mer øvelse for min del for å spikre teknikken. Fra oppveksten i Danmark ble det ikke mye skigåing, men jeg startet med alpint som 7-8 åring i skibakken i Sverige. Jeg følger også med på mye forskjellig sport, mosjonsløper og spiller innendørs fotball en gang i uken. Ellers er jeg interessert i samfunnsutviklingen vår, og bruker tid til å se debatter, dokumentarer og lese om temaet.

 

Bli kjent med folka våre

Hvem er vi, hva er vi opptatt av og hvordan jobber vi?