• Publisert
  • 2 min

Felleskjøpet vil bygge sin digitale fremtid med Epinova

Felleskjøpet velger Epinova som ny digital samarbeidspartner 2019

Felleskjøpet har valgt konsulentselskapet Epinova som sin nye samarbeidspartner.

Bak f.v: Curt Grimstad og Magne Hertzenberg (CIO og CDO, Felleskjøpet), Katrine Andreassen (Forretningsrådgiver, Epinova). Foran f.v: John Arne Ulvan (CEO, Felleskjøpet), Inge Halvorsen (Daglig leder, Epinova).

Epinova gikk av med seieren da Felleskjøpet inviterte en rekke nordiske konsulentselskaper til anbudskonkurranse for å utvikle den nye plattformen for netthandel og digitale tjenester for Felleskjøpet i Norge og Granngården i Sverige.

"Valget av Epinova som partner ble etter hvert ganske åpenbart, og det viktigste er den tryggheten vi har følt gjennom hele prosessen. Epinova har lang erfaring innenfor utvikling av netthandelsplattformer, gode referanser og ikke minst en fremoverlent holdning til digital utvikling. De viste god kommunikasjon fra start og har vært lette å bygge en relasjon til. For oss var det viktig å finne en langsiktig partner, og samarbeidet med Epinova blir en viktig brikke i jobben med å nå våre mål i årene som kommer", sier Hanne Christine Liljeroth, Prosjektleder Felleskjøpet Agri.

Epinova skal, sammen med sitt søsterselskap Northern Beat på brukeropplevelse og design, bygge en skybasert digital tjenesteplattform med ny netthandelsløsning for Felleskjøpet i Norge og Granngården i Sverige. Netthandelsløsningen må understøtte Felleskjøpets rolle som faginstitusjon, og kunne tilby samme rådgivning på nett som i butikk. Den digitale tjenesteplattformen skal i tillegg være knutepunktet for alle andre digitale tjenester Felleskjøpet tilbyr sine kunder.

"Vi er veldig stolte over å få ta del av den digitale fremtiden til en viktig norsk samfunnsaktør med en så sterk merkevare som Felleskjøpet. De er kjent for å være en tradisjonsrik landbruksaktør og besitter mye fagkompetanse etter over 120 års erfaring fra norsk landbruk, og nå har Felleskjøpet spennende planer for digital utvikling. Vi er derfor ydmyke overfor oppgaven med å være med på å effektivisere hverdagen til den norske bonden - og dermed påvirke fremtiden til norsk matproduksjon", sier Inge Halvorsen, daglig leder i Epinova.

Om Epinova

Epinova er 1 av 5 søsterselskap under Nova Consulting Group, som samlet har 175 ansatte og omsatte for 265 millioner NOK i 2018. En vekst på 20 % sammenlignet med 2017. Epinova er eksperter på digitalisering, samhandling og e-handel, og har hovedkontor i Oslo med distriktskontorer i Trondheim og Kristiansand.

Om Felleskjøpet

Felleskjøpet har en omsetning på 16 milliarder og 3100 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.