• Publisert
  • 6 min

Epinova fortsetter å vokse - ansetter i Kristiansand og Trondheim

Bilde av Olav, Jan-Erik og Olav

Epinova ønsker varmt velkommen til Olav, Jan Erik og Petter. Bli bedre kjent med trioen som nylig har begynt som utviklere i Epinova.

Startet med koding som 12-åring

Vårt seneste tilskudd i Kristiansand er Olav Lindekleiv (30). Olav er over snittet interessert i webutvikling og programmering. Fra han var liten har han alltid vært nysgjerrig på hvordan ting henger sammen og på å se sammenhenger. Fra ung alder gikk mye av tiden foran PC´en med til gaming. Da han etter hvert fikk tilgang til internett i en alder av 12, tok det ikke lang tid før mesteparten av tiden ble brukt til å lære hvordan nettsider og programmer var bygget opp.

Siden den tid har interessen for webutvikling og data fortsatt å vokse, og han kan i dag vise til lang erfaring som fullstack- og apputvikler. Før han begynte i Epinova har han jobbet som konsulent og tilegnet seg en bred faglig tyngde fra ulike kundeleveranser og teknologier. Olav har etablert et godt faglig fotfeste i frontend-teknologi, og skal i Epinova fokusere mer målrettet i å dyrke sin faglige kompetanse i frontendfaget. - Jeg valgte Epinova fordi her kunne jeg spisse kompetansen min enda mer mot frontend, og jobbe i større team, mot store kunder, enn jeg tidligere har gjort, kan Olav fortelle.

Jeg valgte Epinova fordi her kunne jeg spisse kompetansen min enda mer mot frontend, og jobbe i større team, mot store kunder.
- Olav Lindekleiv

Spisser kompetansen innen universell utforming

Fra tidligere har Olav mye erfaring med Vue og den mer tekniske biten av frontend. For å kunne spisse kompetansen ytterligere har han brukt den første tiden i Epinova til å sette seg bedre inn i universell utforming, noe han synes har vært veldig spennende - Det er nok også mye viktigere for en del av kundene vi har i Epinova, enn mange av de mindre kundene jeg har jobbet med tidligere, forteller Olav.

- Jeg gleder meg først og fremst til å komme i gang med større prosjekter, og å jobbe i større team enn jeg har gjort tidligere. Etter planen skal jeg på Rørkjøp, et stort prosjekt innen digital handel, og det tror jeg blir veldig bra. Det er et nytt prosjekt som skal kjøre på ny e-commerce versjon.

Jeg følte meg inkludert fra første møte.
- Olav Lindekleiv

Den første tiden i Epinova har vært veldig lærerik, forteller Olav. Før han takket ja til å skifte jobb fikk han mulighet til å treffe flere av de som skulle bli hans kommende kollegaer. - Epinova var svært flinke til å følge opp under hele ansettelsesprosessen. Jeg fikk også tildelt en teknisk kodeoppgave som jeg fikk presentere i teknisk intervju. Det synes jeg var en veldig god idé, da det ga meg muligheten til å vise hva jeg kan, og Epinova mulighet til å vurdere kodekvalitet og faglig forståelse. Jeg følte meg inkludert fra første dag, og ble invitert med på sommersamling i Kristiansand lenge før jeg begynte.

Portrett av Olav

Klar for nye utfordringer i Epinova

Jan Erik Dehli (30) er en av våre nyeste kollegaer på kontoret i Trondheim. Som senior backend-utvikler med mer enn 8 års erfaring innen .NET ønsket Jan Erik å sitte i et miljø med fokus på kodekvalitet, problemløsning og rom for å dyrke den faglige interessen.

Som utvikler i techbransjen er man en ettertraktet kandidat for mange arbeidsgivere. Det som gjorde at Epinova skilte seg ut fra andre arbeidsgivere var vår egen rekrutteringsansvarlig som tok kontakt. - Gjennom hele ansettelsesprosessen fikk jeg gode og detaljerte svar om bedriften. Intervjuprosessen ble gjennomført grundig og jeg fikk vist hvilken erfaring jeg besitter, forteller Jan Erik.

Da jeg fikk tilbudet fra Epinova, var det ingen tvil.
- Jan Erik Dehli

- Epinova virket som et sted man blir sett og hørt, hvor man får den oppfølgingen man trenger, samt tett kontakt også fra hjemmekontor med gode kolleger. Da jeg fikk tilbudet fra Epinova, var det ingen tvil.  

Lang erfaring som utvikler

Som de fleste andre startet også interessen for teknologi svært tidlig. Konfirmasjonspengene ble brukt til innkjøp av Jan Eriks første PC. Det falt seg derfor helt naturlig at det var noe innen data og IT han skulle jobbe med som voksen.

Jan Erik har tidligere jobbet for selskaper som Bennett Reklamebyrå og Geomatikk IKT. Der har han jobbet med egenutviklet CMS (content management system) i .NET, og system for utsending av kart til privatpersoner og bedrifter som skal grave i bakken på vegne av netteiere. Jan Erik hadde derfor erfaring med samme teknologi som vi i Epinova bruker, foruten CMS/e-commerce plattformen.

Oppdaget raskt at han kom til å trives i Epinova

Ved inngangen til juni i 2021 var det klart for oppstart i Epinova, og Jan Erik forteller at det ble en myk start som han satt pris på - Det var vært tett oppfølging fra start fra både rekrutteringsansvarlig, samt de andre på kontoret. Videre forteller han at han gledet seg stort til å ha kundekontakt og skape gode løsninger i tverrfaglige team. I tillegg til å hjelpe kolleger med Git, kodearkitektur og kodekvalitet.

På fritiden er gaming byttet ut mot boligprosjekt, og stjernekikking er noe som har fanget oppmerksomheten i det siste. Turer i skogen for å plukke sopp og bær har også blitt en interesse, i tillegg til litt film og tv, avslutter Jan Erik.

Portrett av Jan-Erik

Fra Nintendo-gamer til erfaren utvikler

Etter å ha jobbet som frontend-utvikler i mer enn tre år i teknologiselskapet AKVA Group Software, som leverer apper og skreddersydde webløsninger til oppdrettsbransjen, valgte Petter Johansen (32 ) å bevege seg over til Epinova i Trondheim.

I likhet med Olav og Jan Erik startet også interessen til Petter for teknologi tidlig. Han minnes i en alder av 4 år sitt første møte med Nintendo (NES), og har siden den gang latt seg fascinere av teknologi. Men, programmering ble ikke aktuelt før nærmere 16 års alderen, og da var det programmering av tilleggspakker for dataspill som var i fokus. Siden den tid er Petter utdannet med en mastergrad i datateknikk fra NTNU, og jobbet deltid som spillutvikler ved siden av studiene.

Spillutvikler på hobbybasis

Til tross for fulltidsjobb som utvikler er spillutviklingen i Unity/C# fortsatt en del av hverdagen sammen med gjengen fra studiene. Det går for det meste på hobbybasis nå, forklarer Petter - men det har vært veldig lærerikt og et godt avbrekk fra mer tradisjonell programmering. Av erfaring har Petter jobbet mest med React, men motivasjonen var stor for å jobbe med rammeverket Vue.

Et miljø som brenner for faget

Det som tiltrakk Petter med Epinova var folkene og fagmiljøet - det var viktig å jobbe med folk som brenner for faget, og som konstant er ute etter å utvikle seg og bli enda bedre, forteller Petter. Det har vært mye å sette seg inn i, og mye å lære den første tiden hos Epinova, men det var midt i blinken for meg, legger han til.

Det som tiltrakk meg hos Epinova var folkene og fagmiljøet.
- Petter Johansen

For meg var det viktig å jobbe med folk som brenner for faget, og som alltid er ute etter å bli bedre til det vi driver med. Det mener jeg virkelig de fleste har interesse av her i Epinova, sier Petter.

Til nå har Petter rukket delta i ulike kundeprosjekter. For øyeblikket sitter han i prosjekt for Geno Global, som er et avlsselskap av Norsk Rødt Fe, eid av norske storfebønder. Geno ønsker i større grad å orientere seg mot sine internasjonale kunders- og samarbeidspartnernes behov, og ønsker dermed å oppgradere deres eksisterende digitale flater. Vi videreutvikler nå den internasjonale løsningen for Geno med å ta i bruk commerce i Optimizely for salg til det internasjonale markedet. 

- Arbeidshverdagen er variert og jeg trives i en setting med varierte arbeidsoppgaver. Ettersom vi nettopp har startet med utviklingen av en ny salgsportal for den ene kunden jeg sitter hos, så er jo naturligvis spent på å se hvordan resultatet blir til slutt her. Kunden er svært engasjert og deltagende i prosjektet, så det gir ekstra motivasjon for å komme i mål med et godt produkt, forteller Petter.

Portrett av Petter

 

Vi fortsetter å vokse

Ønsker du å høre om muligheter i Epinova? Ta kontakt med oss for en uformell prat.

 

Bli med

Faglige eksperter, proffe konsulenter og hyggelige mennesker, har det blitt sagt om oss. Vi kombinerer dette med skarpt fokus og en smidig tilnærming for å lage suksessprosjekter. Vil du bli med på laget?

Les mer om