Bilde av Statnett sine høyspentmaster

Statnett til skyen

Statnett ønsket en nettside i skyen med færre blokker og sidetyper, som samtidig gjorde at redaktørene lettere kunne jobbe på tvers av innhold.


Bakgrunn

Statnett befant seg i en situasjon hvor behovet for oppgradering og rydding av deres lokale server ble ytterst nødvendig. Løsningen var tungvint, utdatert og uoversiktlig å jobbe med, og de hadde altfor mange sidemaler som gjorde publiseringsarbeidet ineffektivt. Redaktørene følte et stort behov for mer fleksibilitet, og forenkling av innholdsforvaltningen. Valget stod mellom å rydde opp eller starte på nytt. Og ikke minst, som Norges viktigste aktør innen strømforsyning, passe på at særlige sikkerhetshensyn blir tatt med deres godt over 3000 nettsider uavhengig av hva valget falt på.  

Tjenester vi har levert

Se flere av tjenestene vi leverer

Løsning

For å ivareta sikkerhetskravene, gjennomførte Statnett en full risiko- og sårbarhetsanalyse, hvor konklusjonen ble at de skulle gå for en sikker skyløsning. Etter en webanalyse og en omfattende anskaffelsesprosess, falt valget Epinova og Optimizely. 

En stor opprydningsjobb i kombinasjon med overgang til skyen, gjorde hverdagen veldig enklere for Statnett sine redaktører. Selskapet gikk fra 3000 unike nettsider til i overkant av 1000 nettsider. Med skyløsningen er hele serverparken, operativsystemer, oppgraderinger og versjoner utenfor Statnetts bekymringer. Skulle noe skje, vil weben fortsatt være oppe og gå, og alt tas hånd om av Optimizely og Epinova. 

Med oppsettet i den nye løsningen har redaktørene til Statnett langt færre maler, og stor frihet til å selv bygge på nettsidene med tilpassede «blokker». Nå slipper redaktørene å hente inn programmerere for hver lille sak de ønsker justert. Endelig er løsningen også sikker nok og tilgjengelig for redaktørene uansett hvor de befinner seg, noe som er viktig for effektiviteten.  

– Løsningen gir store muligheter, med utrolig mye smart funksjonalitet. Jeg kan for eksempel styre tilganger fra administrasjonsgrensesnittet, få rapporter og enkelt konvertere nettsider. Arbeidet blir oversiktlig.

- Anne-Beth Bjørnstad Hanssen, kommuniksjonsrådgiver Statnett 

Vil du også ha nye nettsider?

 • Bilde av Geir Andås

  Geir Andås

  Leder salg og marked CSO

  • Epost:
  • Telefon:
 • Bilde av Geir S. Nodland

  Geir S. Nodland

  Leder kundeivaretakelse

  • Epost:
  • Telefon:

 

Se flere av våre arbeider