• Publisert
  • 3 min

Pangstart på utviklerkarrieren

Academy 2021 sitter samlet på en benk og ler

Tett oppfølging, fokus på faglig utvikling og mye sosialt gjorde at Jonas, Julie, Magnus og Nikola valgte Epinova Academy. – Det er et viktig program for å satse på nyutdannede, sier rekrutteringsansvarlig i Epinova, Andrea Huse.

– Jeg tror det hersker litt imposter syndrom blant IT-utdannede, man føler på at man ikke behersker faget, selv om man har vært gjennom det, ler Jonas Say. – Men seks måneder på Epinova Academy har det gitt meg kunnskapen og tryggheten jeg trengte, fortsetter han.

De andre nyutdannede på Epinova Academy kullet 2021 nikker enig. I august begynte Jonas Say (25), Julie Zett Nilsen (27), Magnus Neergaard (26) og Nikola Sekiw (22) i Epinova. Overgangen fra skolebenken til arbeidslivet er for mange stor, men programmet på Academy ga de fire mulighet til å teste, lære og vokse før de ble koblet på kundeoppgaver.

– Det var en bratt læringskurve. Epinova har et seniortungt miljø, noe som gjør at man lærer av veldig flinke folk. Selv om man måtte hoppe litt i det, syns jeg det var fint sier Nikola.

Rekrutteringsansvarlig i Epinova, Andrea Huse forteller at Academy er en viktig arena både for å tiltrekke flinke folk, men også å gi nyutdannede en god overgang til arbeidslivet.

Trygt å være en av få

Egne oppstartsprogrammer for nyutdannede er ikke noe nytt innenfor IT-bransjen. Epinova har hatt Epinova Academy siden 2018, og flere andre selskap har lignende programmer. Ifølge de fire fra fjorårets kull skiller Epinova seg ut når det kommer til tett faglig og personlig oppfølging.

– Jeg føler at det kan være lett å forsvinne i mengden, mens her er vi i fokus. Og siden vi er få nye blir vi ekstra godt tatt vare, forklarer Nikola.

– Noen steder er det opp mot hundre stykk som blir ansatt samtidig. Og da er det ikke samme kvaliteten på hjelpen, legger Julie til.

Magnus tror at det som nyansatt kan være lett å bli usynlig i mengden, men hos Epinova er det motsatt.

– Vi er fire nyansatte, og vi har 80 kollegaer å støtte oss på. Om man er den eneste som begynner på et nytt sted er det litt skummelt, mens her kan du lene deg på tre andre som er på samme stadiet som deg med felles utfordringer. Det har vært fint, både sosialt og faglig, legger han til.

Bilde av Julie og Magnus som sitter i en brun skinnsofa, Julie ler.

Les mer om hvordan det er sosialt i Epinova.

Startet med fiktivt kundeprosjekt for å prøve og feile

Etter en introduksjon til Epinova og hva konsulentrollen innebærer, fikk de nyansatte en grundig opplæring i systemer og teknologi. Deretter fikk de fire prøve seg på et fiktivt kundeprosjekt for å bruke kunnskapen de hadde fått.

– Jeg hadde hørt om hvordan man jobbet på prosjekt fra før, men vi er jo nyutdannede slik at for oss var det veldig greit å starte med et fiktivt prosjekt med en fiktiv kunde. Her kunne vi teste oss som det skulle være et virkelig prosjekt, sier Magnus.  

Oppgaven var å sette opp nettsiden for Asker Kulturhus. Julie forteller at dette prosjektet gjorde at de ble kjent med rollefordelingen på et prosjekt. De fikk også reflektert rundt hvordan man skal oppføre seg i møte med kunde, og lærte mye av å prøve og feile.

– Er man trygg, tør man å hive seg utpå ved å stille dumme spørsmål, legger Jonas til.

Bilde av at Andrea tar bilde av. Magnus. Jonas, Nikola og Julie som står på en trapp.

Ut i spennende kundeprosjekt

Etter seks måneder er Magnus, Nikola, Julie og Jonas nå i full gang med å jobbe på prosjekter sammen med Epinovas kunder.

– Jeg startet hos en kunde 1. desember. Jeg følte meg veldig trygg i jobben siden jeg allerede kunne rutinene. Og var det noe jeg lurte på var veien kort for å spørre. Det har vært en myk overgang, forteller Julie.

Takket være oppfølgingen de har fått under Academy har overgangen fra fiktive kundeprosjekter til virkelige prosjekter gått fint.

– Jeg trives. Det er fremdeles mye å sette seg inn i, og prosjektet er større enn noe jeg har jobbet på tidligere. Men du lærer fort slik at det går fint sier Magnus. 

På spørsmålet om de anbefaler andre nyutdannede å søke på Epinova Academy er de fire ikke i tvil: Gjør det!

– Vil du være i et miljø med smarte, hyggelige og morsomme folk som du har felles interesser med? Ja, da bør du søke Epinova Academy, sier Julie.

– Do it! Om du er lysten på å være et sted hvor man kan utvikle seg og bli trygg, er Epinova stedet, ifølge Jonas.

Rekrutteringsansvarlig Huse sier at de nyutdannede er en viktig satsning for Epinova. De ser nå etter kandidater til årets kull:  

– Vi leter etter folk med en genuin interesse for faget. Noen som er engasjert, pålitelig og som samarbeider godt med andre, avslutter hun.

Akkurat nå

Les mer om