• Publisert
  • 3 min

Fire nyutdannede til Epinova Academy for femte året!

Bilde av Epinova Academy 2022,  fra venstre: Martin Lexberg, Julie Kvarme Johansen, William Nerem og Martin Brandal

For femte året på rad ønsket vi velkommen til fire nyutdannede backend-utviklere. Martin, Julie, William og Martin skal gjennom sitt første halvår i Epinova bli loset gjennom vårt skreddersydde talent- og kompetanseprogram, Epinova Academy.

Epinova Academy er forbeholdt nyutdannede, og er vårt interne kompetanseprogram som følger de nyutdannede gjennom deres første måneder.

Julie K. Johansen (34) kan fra tidligere vise til lang erfaring fra arbeidslivet. Hun har jobbet seg opp fra å være butikkmedarbeider til å bli butikksjef, for deretter å gjøre et karriereskifte fra litteratur og retail, til teknologistudier.

Julie forteller at det ikke var tilfeldig at det var hos Epinova hun ønsket starte sin karriere. Hun ønsket å fortsette innen retail, men fra teknisk side. Dette var grunnen til at hun valgte Epinova, for å kunne fortsette med lidenskapen og utvikle løsninger innen digital handel og nettsteder.

Julie legger til at det også var viktig for henne at hun fikk tid og rom til å komme inn i utviklerrollen og til å bygge faglig kompetanse før hun skulle ut i kundeprosjekt, noe hun ville få som en del av Epinova Academy.

For meg var det viktig å velge en arbeidsplass der jeg kunne føle meg trygg fra dag én, og med et godt planlagt løp for meg som nyutdannet.
- Julie K. Johansen

Julie forteller at det hun gleder seg mest til den første tiden er å få kontakt med dyktige kolleger, og utvikle seg videre innen programmering og i konsulentrollen. Videre forteller hun at hun gleder seg til å dykke ned i faget på en mer teknisk måte før hun skal ut i kundeprosjekt.

Portrettbilde av Julie, på seg har hun briller med tykk mørk innfatning og hvit skjorte.

Martin Brandal (27) er utdannet med bachelorgrad i informasjonsteknologi hos OsloMet, og har fra tidligere jobbet nesten ti år i Vy som personalkonsulent. Martin nevner at han alltid har hatt stor interesse for teknologi og data. Opp gjennom oppveksten var det mye gaming og tid foran pcen. Det falt seg derfor helt naturlig at det var noe data og informasjonsteknologi han skulle studere videre.

Martin forteller at det var to ting som var viktig for han da han skulle velge arbeidsgiver. Det ene var målrettet faglig kompetanseutvikling, og det andre var et godt sosialt miljø og mulighet for å kunne bygge relasjoner med kolleger. I løpet av intervjuprosessen fikk Martin inntrykk av at Epinova hadde stort fokus på begge deler.

I Epinova ble det lagt vekt på at jeg skulle utvikle meg faglig, samtidig som det var fokus på et godt sosialt miljø innad i Academy og resten av bedriften.
- Martin Brandal

På fritiden er Martin å finne med løpeskoene på, og han tilbakelegger opptil flere mil hver uke. I tillegg sysler han også gjerne med noen matematiske oppgaver. Martin nevner at han drives av utfordringer. Uansett om det gjelder jobb eller fritid så motiveres han av personlige målsettinger som han jobber strukturert mot å nå.

Portrett av Martin, på seg har han en blå skjorte

William Nerem (23) gikk sammen med Martin Brandal på informasjonsteknologi på OsloMet, der han skrev bacheloroppgave med Martin B. Utenom en interesse for IT så fyller William fritiden sin med trening, gaming og venner. Av tidligere erfaring har William jobbet deltid hos Protector forsikring som utvikler med ny- og videreutvikling av funksjonalitet i webapplikasjon for skadesaker.

Valget falt på Epinova av flere grunner, forteller William. Han nevner at han under intervjuprosessen traff flere veldig hyggelige folk, og at Academy programmet virket veldig lærerikt. William nevner at han er veldig motivert for å jobbe med .NET, og legger til at siden studiet fokuserte mest på frontend-teknologi så gleder han seg veldig til å få tatt ordentlig tak i backend-stacken.

Et arbeidsmiljø som skaper et godt sosialt samhold og som bygger hverandre gode var viktig for meg.
- William Nerem

Da William ble spurt om hvilke forventinger han har til Epinova ble det først og fremst nevnt at han ønsket et godt samarbeid med kollegaene sine. For han var det viktig å lære av andre og et arbeidsmiljø som bygger hverandre gode. Videre nevner William at Academy programmet vil være et godt springbrett for videre karriere som utvikler.

Portrett av William, på seg har han en hvit t-skjorte med jeansskjorte over.

Martin Lexberg (27) er utdannet med en bachelorgrad i informasjonsteknologi fra Høgskolen i Kristiania. Bacheloroppgaven gjorde han i samarbeid med LAFT hvor han utviklet en applikasjon for dem. Han har blant annet også hatt smidig prosjekt gjennom studiet, der han satt opp servere og databaser. På kveldstid ved siden av studiet har Martin holdt seg oppdatert og lært mye på egenhånd om backend.

Valget falt på Epinova fordi det føltes som en trygg arbeidsplass der man blir ivaretatt, forteller Martin. Han syntes at Academy-programmet virket utrolig spennende, og i likhet med de andre i Academy følte han at han det faglige- og sosiale opplegget ville gi han en god start på karrieren.

Jeg valgte Epinova fordi det føltes som en trygg arbeidsplass der man blir ivaretatt. Programmet virket utrolig spennende, og som en god start på karrieren.
- Martin Lexberg

 

Jeg ser frem mot å komme i kundeprosjekt og føle at dette er noe jeg mestrer, forteller Martin. På fritiden er han en sosial type som liker å finne på ting med venner, og tilbringer mye tid med familien. I tillegg driver han mye med egentrening og løping, og litt gaming.

Portrett av Martin Lexberg.

 

Akkurat nå