• Publisert
  • 1 min

Høydepunkter fra Opticon 2023: Optimizely Visual Builder

Konseptskisse av Optimizely Visual Builder (bildekred: Optimizely)

På Opticon 2023 forsterket Optimizely fokuset sitt på headless og SaaS-varianter av produktfamilien, og som en forlengelse avslørte de også planene om Visual Builder - en intuitiv ny måte å komponere innhold på.

Visual Builder - intuitiv innholds-komponering

Nyheten Visual Builder beskrives av Optimizely som en "visuell opplevelsesbygger" med et "elegant, intuitivt redigeringsgrensesnitt som gir kreativ kraft i hendene på de som skaper innhold".

Visuell innholdskomponering er i seg selv ikke noe nytt - det har flaggskipet Optimizely CMS hatt i over 10 år allerede gjennom den innebygde redigeringsmodusen On-Page-Editing. Forskjellen nå er at Visual Builder tilbys som et fristilt verktøy, og er rigget som del av Optimizely sin nye SaaS/headless stack.

Høydepunkter som nevnes om nye Visual Builder:

  • Et forbedret visuelt utseende som fokuserer på komponering av innholdet, og ikke er belemret med allskens ekstra funksjonalitet som et fullblods CMS vanligvis ville hatt
  • Et visuelt, drag-n-drop basert grensesnitt som gjør det enkelt å sette sammen innholds-byggeklosser og forhåndsvise hvordan det vil bli publisert
  • Enkel bygging av innholds-malverk uten bruk av koding
  • Integrasjon mot nye Optimizely Graph, for å manipulere og sammenkoble innhold
  • Personaliseringsverktøy innebygd i redigeringsgrensesnittet

Hvem bør ta i bruk Visual Builder?

Nå som Optimizely lanserer både CMS- og Commerce-produktene i SaaS-variant, vil innholdet bli mer fristilt fra presentasjonslaget - altså at innhold lagres i et strukturert dataformat uten presentasjonsformatering (HTML). Det betyr at innhold kan hentes frem fra databasen i "ren form", og dette gir Optimizely-kundene mye større frihet når de skal velge både redigeringsgrensesnitt, og hvilke digitale kanaler innholdet skal tilpasses for.

Visual Builder ser ut til å posisjoneres som førstevalget for en "fristilt" visuell innholdsbygger for de som har Optimizely SaaS, og ikke ønsker å måtte bruke redigerings- og arbeidsflyten i Optimizely CMS.

Med Visual Bulider kombinert med de kraftige API'ene i Optimizely Graph, vil Optimizely SaaS fungere som et rent headless CMS, og gi Optimizely-kundene full frihet til å komponere, endre og dele innholdet på sin egen måte.

Når er Visual Builder tilgjengelig?

Ifølge Optimizely vil Visual Builder-verktøyet være tilgjengelig i løpet av H1 2024. Visual Builder vil sannsynligvis tilbys som en skybasert tilleggstjeneste, og vil trolig kunne integreres med innholdskomponering både for CMS og for CMP.

Mer om Optimizely Visual Builder

Mer fra Opticon 2023

Strategi og rådgiving

Vår viktigste oppgave er å være en støttespiller for din organisasjon, så dere kan lykkes digitalt. Vi bruker behovsforståelse, helhetlig overblikk og fokus på kontinuerlig forbedring for å gi råd om hva som gir mest verdi.

Les mer om rådgivning