Granngårdens multisite e-handelsplattform for fremtiden

Felleskjøpet ønsket en felles e-handelsplattform for å muliggjøre standardisering på tvers av deres nettbutikker etter oppkjøpet av svenske Granngården.


Utfordringen

Siden Felleskjøpet kjøpte det svenske selskapet Granngården i 2016, har trykket på netthandel bare økt og tiden var nå kommet for å bygge en felles e-handelplattform i skyen for felleskjopet.no og granngarden.se.

Målet var også å forbedre kjøpsopplevelse, der kunden lettere skulle finne det de søker både i fysisk butikk og digitalt.

Løsningen 

Den digitale tjenesteplattformen er bygget opp av separate mikrotjenester for å enklere kunne koble den nye løsningen til felleskjøpets eksisterende og kommende forretningssystemer. Dette gir løsningen mulighet til å skape samme handelsopplevelse på tvers av plattformer. Nettbutikken er satt opp i en kombinasjon av Microsoft Retail server og Optimizely Commerce.  

Første fase av prosjektet var å få granngarden.se i ny drakt og over på ny plattform. I mars 2021 gikk løsningen på lufta gjennom en betaversjon. 

Les mer om våre tjenester

Teknologi 

Produktanbefalinger basert på adferd  

Apptus er en sentral del i løsningen knyttet til personalisering. Med andre ord vil en bonde og en hundeoppdretter oppleve nettsiden forskjellig. Produktanbefalinger, søkeresultat og prioritering av kategorier er tilpasset bruksmønsteret til sluttbrukeren.  

Mer enn bare et PIM  

Riversand benyttes for produkthåndtering, mediebibliotek og masterdata. Denne PIM/DAM/MDM-løsningen er også koblet opp mot tjenesteplattformen. Tjenesten sørger for at produktdata til enhver tid er oppdatert. Riversand holder også orden på mediebiblioteket og masterdata som butikkinformasjon samt annen informasjon som skal kunne distribueres i alle kanalene til Felleskjøpet.  

Granngårdens kunder kan nå også handle mer smidig med Klarna på nett, noe som de tidligere kun kunne tilby i fysisk butikk. Granngårdens e-handelsleveranser sendes både fra butikkenens lager, fra sentrallager og direkte fra leverandør gjennom fraktmotoren Unifaun. Et komplekst system som gir tilgang til alle selskapets produkter og lagersaldo. 

Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Apptus, Riversand og vårt søsterselskap Northern beat .

Les mer om arbeidet med ny PIM-løsning for Felleskjøpet og Granngården

Ta kontakt for å vite mer om hvordan en digital tjenesteplattform kan styrke ditt selskap. Fyll ut skjema, så hører du fra oss.

Mer e-handel og nettbutikk