Ny PIM-løsning for Brødrene Dahl

Brødrene Dahl hadde nesten 700.000 varelinjer og 300.000 aktive varer i sortiment, hvor produktinformasjon ble forvaltet i et eldre PIM-system. Vi fikk utfordre eksisterende system, kartlegge og ta i bruk mulighetene som lå i bytte av systemleverandør.


Etter en kartlegging valgte Brødrene Dahl, inriver PIM og Epinova som partner for å migrere produktinformasjon fra eksisterende løsning til inriver PIM. Her startet vår prosess med å eksportere ut ca 700.000 produkter og media fra Informatica, bygge ønsket modell i inriver og migrere inn all produktinformasjon til det nye systemet. Målet med å digitalisere mer i det nye systemet var å ende opp med én kilde til all produktdata. Kravet til produktinformasjon har blitt høyere på grunn av bransjestandarder og behov for deling til konsumenter av data, som for eksempel ETIM (European Technical Information Model) og BIM (Building Information Modelling).   

Om Brødrene Dahl  

Brødrene Dahl, med røtter tilbake til 1867 i Danmark, ble etablert i Norge i 1917. I over et århundre har de opparbeidet seg en sterk posisjon som leverandør av rør, ventiler og infrastrukturutstyr. Sentrallageret på Langhus ble etablert i 1998, og har blitt en nøkkelpilar i selskapets logistikkstrategi, med sterk vekt på miljø og bærekraft, spesielt i emballasjevalg. Gjennom årene har Brødrene Dahl utvidet virksomheten, med et viktig vendepunkt i 2004 da de ble en del av Saint-Gobain-gruppen. 

Løsning og prosess

inriver PIM er et verktøy for innhenting, berikelse og distribusjon av produktinformasjon. Med riktig PIM leveres produktinformasjon raskere til markedet, med tilpasset informasjon i alle salgs- og markedskanaler.  

Inriver PIM traff best i Brødrene Dahls evaluering av systemer og ble valgt. Epinova startet en innsiktsprosess og kartlegging av Brødrene Dahls behov og rutiner. Våre funn ga grunnlag for plan for en ny datamodell bedre tilpasset nye krav og kommende behov, og migrering av eksisterende produktdata til ny løsning i inriver PIM. Nye integrasjoner ble opprettet til interne forvaltningssystemer og eksterne konsumenter av produkt data.

Les mer om PIM: Felleskjøpet og Granngården med ny PIM-løsning

Ta kontakt slik at vi sammen kan utforske mulighetene for din bedrift og sette opp en smart PIM-løsning som bidrar til å løfte din virksomhet inn i en effektiv og lønnsom fremtid.

Les mer om PIM