• Publisert
  • 5 min

Teknisk løft, interaktive nettsider og webdesign, med frontend-utvikler Julie

Julie, Marius og Furkan hos NHO

Julie er en av tre frontend-utviklere i et team på fem, som jobber hos kunden vår NHO.

Hva jobber du med om dagen?

Nå jobber jeg hos Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) på Majorstuen. Vi er akkurat i gang med å oppgradere den eksisterende løsningen til CMS 12. Det vil gi dem mange nye fordeler i form av bedre ytelse, moderne teknologi og mindre teknisk gjeld.

Vi har startet med å ta over for et team for forvaltning og videreutvikling av innloggede flater på NHO (/Arbinn). Nå jobber vi med oppgradering av foreningsløsningen, der både backend og frontend skal få et teknisk løft, før nytt design og bedre brukerflyt skal implementeres. Målet er at den nye løsningen skal bli mer intuitiv å navigere i med et mer sammenhengende design. NHO har mange ulike foreninger, ofte med sitt eget preg i form av en egen farge eller to som skiller seg ut i fra de andre. I det nye designet håper vi å lage en mer sammensveiset brukeropplevelse. 

På siden av det har jeg hatt fokus med å videreutvikle en ny artikkeltype for foreningene til NHO, slik at de kan fortelle historier gjennom mer interaktivitet som for eksempel noen lignende parallax-funksjoner. Klassisk parallax skaper en slags 3D-effekt når brukeren scroller ned på siden, eksempelvis at en overskrift har lavere hastighet sammenlignet med et bakgrunnsbilde ved skrolling. Denne effekten er blitt mer vanlig å se disse artikkeltypene i nettaviser som ønsker å fortelle sterke historier. Jeg har ikke gjort noe lignende før og derfor er det spennende å utvikle ferdighetene i CSS enda mer. Det er viktig at de ulike foreningene får verktøyene de trenger til å nå ut til medlemmene sine, og med scrollytell artikler kan de fremheve historier på en ny måte. 

Hvordan ser teamet ditt ut?

Hos NHO er vi tre frontend -, og to backend-utviklere fra Epinova. Vi jobber tett med kunden og konsulenter fra andre selskaper. Vi har det er hyggelig på kontoret, og ønskelig å se hverandre fysisk. Det er litt uvanlig å være så mange frontendere på et team, men det foregår flere prosjekter på huset så det har også vært nødvendig. Det er i hvert fall supert for oss å lære mer av hverandre.

Tre av teamets fem medlemmer: Julie og Marius som jobber med frontend-, og Furkan som jobber med backend-utvikling. Ikke med på bildet er George (frontend-utvikler) og Hans Christian (backend-utvikler.)

Hvordan ser dagene dine ut hos NHO?

Jeg og mange i temaet er stort sett på kontoret hver dag. Vi har effektive statusmøter hver morgen hvor vi oppdaterer teamet på dagens oppgaver og eventuelle utfordringer. I tillegg til statusmøter har vi intern fagdeling fra kunden hver torsdag som er morsomt å bli med på - det øker forståelsen av hva som foregår på huset. Vi er også i gang med å etablere jevnlige demoer hvor vi viser frem hva som er gjort og feirer oppnåelser. 

Har du lært noe nytt i dette prosjektet?

Det har vært mye lesing og oppdatering om alle mulighetene i CSS i det siste! I akkurat denne store oppgaven har fokuset vært en ren CSS-løsning av parallax-funksjoner i den nye artikkeltypen. Det er mange fordeler med denne tilnærmingen, for eksempel vil hastigheten være bedre enn ved kombinasjonen med JavaScript, noe som er viktig for god brukeropplevelse til mobilbrukere. På mobil klikker og skroller du kanskje raskere på nettsiden, og kan være mer utsatt for dårligere nettverkstilkoblinger.

CSS er mer brukervennlig på alle type nettlesere. Fokuset vårt har vært på en intuitiv opplevelse av skrolleffekten for ulike brukere, samtidig som vi har ivaretatt opplevelsen til mange ulike redaktører som lager disse artiklene på hver sin måte. Her har det vært veldig fint å få innsikt fra kollegaene mine Marius og George som har løst dette på andre måter i tidligere prosjekter. Det er også spenennde og lærerikt å holde koding så enkelt som mulig, men også utnytte kraften og mulighetene som finnes i CSS. 

Hvor henter du inspirasjonen din?

Kollegaene mine inspirerer meg så klart hver eneste dag, men det finnes også mange dyktige frontend forbilder som jeg følger med på jevnlig. Kevin Powell sin YouTube-kanal er en favroitt, men digger også Lea Verou. Lea fikk faktisk jeg og teamet mitt høre live da vi var en gjeng som dro på konferansen Infobip Shift i Kroatia 2022. 

Julie kom inn i Epinova gjennom Epinova Academy og har vært i Epinova siden 2021.

 

Akkurat nå